Diyarbakır'da kentsel dönüşüm için ilk kazma yarın vuruluyor

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm için ilk kazma yarın vuruluyor

Çarpık kentleşmenin hâkim olduğu Diyarbakır'ın eski Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım yarın gerçekleştirilecek.

Merkez Bağlar Belediyesinin hazırladığı projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesinin ardında projenin inşa aşaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek.

İlk etabı Kaynartepe Mahallesi’nde uygulanmaya başlanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi önemli bir aşamaya gelindi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun girişimleriyle hazırlanan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak resmiyet kazandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Bağlar Belediyesi ile ortak yürütülen ön hazırlıkların ardından yarın bölgede ilk yıkım gerçekleştirilerek önemli bir aşamaya geçilmiş olacak.

Projenin ön hazırlıkları ve fiyat tespit çalışmaları başarılı bir boyuta ulaşırken ilk yıkımın ardından kısa zamanda anlaşma sağlanan diğer hak sahiplerine ait yapıların da yıkılmasıyla proje hızlandırılmış olacak.

Bağlar’ın hayali olan projede bu aşamaya gelinmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyoğlu, "Yarım asırlık hayal gerçekleşiyor. Bağlar halkının aslında hak etmediği bu olumsuz tablodan kurtulması adına göreve gelir gelmez başlatarak kararlı bir şekilde yürütmüş olduğumuz bu mücadelede çok şükür bu kentin evladı olarak görevimizi başarıyla yerine getirdik. Bağlar Belediyesi olarak projemizin onaylanmasından sonra iş Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımıza geçti. Çünkü bu işin mali yükü ağır ve belediye karşılayamaz." dedi.

Bakan Kurum’a teşekkür ziyareti

Bu arada Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsun Melikoğlu ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u Ankara’daki bakanlık makamında ziyaret ederek kentsel dönüşüm projesi nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.