Diyarbakır’da "Kudüs Bizimdir" mitingi başladı

Diyarbakır’da "Kudüs Bizimdir" mitingi başladı

Diyarbakır’da düzenlenen ve on binlerin katılım gösterdiği "Kudüs Bizimdir" mitingi, İstasyon Meydanı’nda başladı.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan "Şer Planı'nı tel"in etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Kudüs Bizimdir" temasıyla düzenlenen miting başladı.

Mitingin başlamasına saatler kala Kudüs sevdalıları tekbirler ve "Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil" sloganlarıyla gruplar halinde İstasyon Meydanı'na akın ederek alandaki yerlerini aldılar.

Miting başlamadan önce söylenen marşlar ve ilahilerle coşan Kudüs sevdalısı Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları, arşa yükselen tekbirler ve atılan sloganlarla kenetlendi.

"Kudüs Bizimdir" mitingi için bir hafta öncesinden kentin önemli kavşak ve caddelerine, işyerlerine pankartlar ve afişler asıldı, Kudüs’e sahip çıkma adına halk mitinge davet edildi.

Miting alanına Kürtçe (Kurmancî-Zazakî), İngilizce, Türkçe ve Arapça pankartlar asıldı.

Miting münasebetiyle şehrin ana caddeleri ve sokaklarında trafik adeta kilitlenme noktasına geldi.

Mitingde emperyalist ABD ve işgalci siyonistler lanetlendi

Miting Tertip Komitesi tarafından belirlenen görevliler, meydan içinde ve dışında hazır bulundu. Meydana girişler sırasında polisin yanı sıra Tertip Komitesi'nin görevlileri de koordinasyonu sağladı.

Miting alanında kadın ve erkeklere ayrılan bölümler için araya uzun şeritler çekilirken, Tertip Komitesi tarafından görevlendirilmiş erkek ve bayan görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdu. Polis de erkeklere ayrı, bayanlara ayrı arama noktaları oluşturdu.

Sunuculuğunu Mehmet Emin Gülsever’in yaptığı mitingde emperyalist ABD ve işgalci siyonistler lanetlendi.

Elâzığ depremi, Van çığ felaketi ve İstanbul’daki uçak kazasının unutulmadığı mitingte, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralıları acil şifalar dilendi. 

7'den 70'e her yaştan Kudüs sevdalısı miting alanına akın ederek küfre ve emperyalizme karşı birlik beraberlik manzaraları oluşturdu.

Miting, saat: 13.30’da Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, açılış konuşmasıyla devam etti.

"Dünyayı siyonistlere dar edeceğiz"

Açılış konuşmasını yapan Özgür Kudüs Platform Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Fikri Karavil, Kudüs sevdalılarını selamladıktan sonra şunları söyledi:

"Hazreti Ademden Hazreti Muhammed'e kadar gelen ve siyonistlerle mücadele eden tüm nebi ve peygamberlere selam olsun. Selam, Zülfikar'ın sahibi Hazreti Ali'ye olsun. Selam, Kudüs'ü fetheden Hazreti Ömer'e olsun. Selam, ceddimiz Selahaddin'e olsun. Selam, Mavi Marmara'ya katılan ve genç yaşta şehid olan Furkan Doğan'a ve Ali Haydar Bengi'ye olsun. Buraya toplanmanızı basite almayın. Peygamber, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle haykırın. Buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin." buyuruyor. Bugünkü toplantımız, Allah'ın izniyle hazırlık aşamasıdır. Bugün gücümüz dilimizle haykırmaya yetiyor. Allah'ın izniyle eğer bir gün elimizle müdahale gücümüz olursa hiçbir fedakarlıktan çekinmeden dünyayı siyonistlere dar edeceğiz. Allah buraya gelmek isteyip de gelemeyenlere de cihat ecri yazsın." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.