Diyarbakır'da 'Kudüs' mitingi: Yurt dışından gelen misafirler şer planını tel'in etti

Diyarbakır'da 'Kudüs' mitingi: Yurt dışından gelen misafirler şer planını tel'in etti

Diyarbakır'daki 'Kudüs' mitingine katılan başta Mısır, Filistin ve Yemen olmak üzere farklı ülkelerden katılım sağlayan alimler ve İslami hareket yetkilileri Kudüs'ün Filistinlilerin toprağı olduğuna vurgu yaptı.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan "Şer Planı'nı tel"in etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Kudüs Bizimdir" temasıyla düzenlenen mitingde yabancı konuklar da yer aldı.

Yapılan konuşmalarda, Kudüs'ün Filistinlilerin toprağı olduğuna vurgu yapıldı, zaferin yakın olduğu ifade edildi.

İhvan Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, "Kudüs, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs Filistin'in başkentidir. İhvan-ul Müslimin olarak sizlerle beraber ihanet anlaşmasını kabul etmediğimizi beyan ediyoruz." dedi.

Kudüs Filistin'in başkentidir

Haddad, şu ifadeleri kullandı:

 "Ey Diyarbakır'ın değerli halkı. Hoş geldiniz. Sizler Selahaddin-i Eyyubi'nin torunlarısınız. Dedeniz nasıl Kudüs'ü fethettiyse sizler de buraya toplandınız. İhanet anlaşmasına karşı tepkinizi bu meydanlardan dile getiriyorsunuz. Bizler de İhvan-ul Müslimin olarak sizlerle beraber ihanet anlaşmasını kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Şehid Muhammed Mursi'nin sizlere dediği gibi 'Filistin, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs, Filistinlilerin toprağıdır. Kudüs Filistin'in başkentidir.' İhvan'ı tesis eden Hasan el-Benna'nın dediği gibi şu ayeti diyorum; 'Sizin bu ümmetiniz tek bir ümmettir ve ben de sizin Rabbinizim." Ben de Üstad Hasan el Benna'nın dediği gibi şunu diyorum; 'Bütün Arap halkları ve devletlerinin israile karşı çıkması lazımdır. Tek bir elden mücadele etmeleri elzemdir."

İhvan Şura Meclisi Üyesi Recep el-Benna ise konuşmasında, "Ey şu meydanı dolduran Diyarbakırlılar. Türkiye'nin bütün bölgelerinde meydanları dolduran kardeşlerimi selamlıyorum. Cumhurbaşkanınızı selamlıyorum. Ondan ve sizlerden, meydanları doldurduğunuz için Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Sizler Filistinlilerle beraber meydanları doldurdunuz

Konuşmasında, Diyarbakır halkının Filistinlilerle beraber meydanları doldurduğunu ifade eden Mısır Cemaat-ı İslami yetkilisi Eşref Tevfik ise "Öncelikle sizleri selamlıyorum. Daha sonra Filistin'de bulunan mücahid ve mücahideleri selamlıyorum. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak sizleri, Sultan Abdülhamid'in torunlarına selamlarımı iletiyorum. Anlaşmayı kabul etmediğiniz için sizleri selamlıyorum. Ey meydanları dolduranlar. Sizler Filistinlilerle beraber meydanları doldurdunuz. Onlarla omuz omuza mücadeleye devam ediyorsunuz." şeklinde konuştu.

Filistin İslami Cihat Yetkilisi Halit Ğavanma ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberin hadislerinde buyurdukları gibi sizin şer gördüğünüz bazı şeylerde hayır vardır. Bu ihanet anlaşması şer olarak görülebilir. Bizler İslami Cihad ve Hamas olarak Filistin'de bu ihanet anlaşmasına karşı çıktık. İnşallah Filistin'i, Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturacağız." dedi.

Sizlere Filistinli çocukların, Filistinli mücahidlerin selamlarını getirdim

Diyarbakır'a, Filistinli çocukların, Filistinli mücahidlerin selamlarını getirdiğini söyleyen Hamas Dış ilişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, "Ey Diyarbakır halkı sizleri selamlıyorum. Sizler Amerika'ya, Trump'a, israile şunu diyorsunuz; bizler bu ihanet anlaşmasını kabul etmiyoruz. Ey Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sultan Abdülhamid'in torunları! Sizler bu meydanda bütün kâfirlere, Amerika'ya sesinizi duyuruyorsunuz. Onların yaptığı anlaşmayı kabul etmediğinizi beyan ediyorsunuz. Sizler bu meydanda, Diyarbakır'da, Washington'daki Trump'a, Netanyahu'ya, hain bazı Araplara diyorsunuz ki; Kudüs eskiden de bizimdi, şimdi de bizimdir. Ey kardeşlerim ve bacılarım, onlar sizin kalbinizi sökmek, ruhunuzu almak için Washington'da toplandılar. Kardeşlerim, sizler burada toplanmışınız, Netanyahu'ya, Trump'a, hain bazı Araplara şunu diyorsunuz; Kudüs bizim ruhumuzdur, Kudüs bizim canımızdır. İnşallah Kudüs'e fatihler gibi gideceğiz ve özgürleştireceğiz. Sizler bu soğuğa rağmen burada toplanıyorsunuz. Sizlere Filistinli çocukların, Filistinli mücahidlerin selamlarını getirdim. İnşallah buradan Filistin'e yürüyeceğiz, Filistin'e gideceğiz. Ey kardeşlerim sizin bu duruşunuz bizlerin kalbini ferahlatıyor, bizlere umut oluyor. Sizlere şunu diyorum; İnşallah zafer yakındır, zafer yakındır, zafer yakındır." şeklinde konuştu.

İLKHA


Diyarbakır'da 'Kudüs' mitingi: Yurt dışından gelen misafirler şer planını tel'in etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.