Diyarbakır'da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Diyarbakır'da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

​Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 3 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi ile en az 10 bin kişiye iş ve istihdam imkânı sağlanarak ilçenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Son nüfus sayımı ile beraber nüfusu 400 bini geçen ve birçok ilden büyük olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kurulacak olan organize sanayi bölgesinde 179'u işletmelere dönük sanayi ve 43'ü donatı alanı olmak üzere toplam 222 parsel üzerinde yer alarak en az 10 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programı içerisinde değerlendirilen Karacadağ OSB'de en küçüğü 6, en büyüğü 28 dönümlük sanayi parselleriyle mesleki ve teknik öğretim alanı, atık su arıtma tesisi, otopark, sağlık tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet bulunacak.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun’u ziyaret ederek bölgenin ekonomik kalkınması için hayati önem taşıyan proje hakkında istişarelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bölgenin ekonomik anlamda gelişmesi için verilen mücadelenin sonucu olarak bu gibi projelerin hayata geçtiğini söyledi.

Beyoğlu, "Belediyemizin 23 ayda hayata geçirdiği alt yapı çalışmaları ve hizmetler ile birlikte Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi Bağlar için ekonomik can damar anlamına geliyor. Bu devasa yatırımı kazandıran sayın Mehmet Mehdi Eker, Münir Karaloğlu ve milletvekillerimiz sayın Ebubekir Bal ve Oya Eronat’a teşekkür ediyorum." dedi. 


Diyarbakır'da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Diyarbakır'da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile 10 bin kişiye istihdam sağlanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler