Diyarbakır'da mağdur esnaf: Biz çalışıyoruz onlar çalıyor

Diyarbakır'da mağdur esnaf: Biz çalışıyoruz onlar çalıyor

Her geçen gün yeni bir hırsızlık vakasının yaşandığı Diyarbakır'da hırsızlara mal kaptırmaktan bıkan esnaf, cezaların caydırıcı olmadığını belirterek "Cezalar bu şekilde olduğu sürece onlar çalmaya biz de mağdur olmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'da daha önce yaşadığı hırsızlık mağduriyetlerinden sonra en son dün gece işyerinden 15 bin değerinde eşyasının çalınması olayına sitem eden market işletmecisi Hamdullah Mayuş, hırsızlık suçuna yönelik cezaların caydırıcı olmadığını söyledi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi 500 Evler mevkii 2 nolu sokakta market işleten Mayuş, son zamanlarda adeta hırsızların hedefi olmuş durumda.

Daha önce defalarca kez yaşadığı hırsızlık mağduriyetleri sonrası şikayetçi olmasına rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını dile getiren Mayuş, hırsızlık olaylarının sürekli yenilenmesinin tek sebebinin suçlarda caydırıcılığın olmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Son yaşanan hırsızlık olayından sonra yaşadığı mağduriyetleri aktaran Mayuş, "Hırsızlık mağduruyuz. Esnaflık yaptığımızdan beri biz çalışıyoruz onlar çalıyor, bir sonuca ulaşamıyoruz. Defalarca şikâyet etmemize rağmen bir şey elde edemiyoruz. Ne yapsalar bırakılıyorlar. Devletin verdiği cezaların caydırıcılığı yok." dedi.

Mayuş, "Daha önce yaşadığım hırsızlık olayında yaklaşık 5 bin liralık zararım oldu, şikâyette bulundum ama bir gelişme olmadı. Evime girdiler, şikayetçi oldum ve yine bir şey çıkmadı. Dükkanımın önünde motosikletimiz vardı, çalındı. Evimizin önündeki bağlı bisikleti dahi çaldılar. En son dün gece işyerime girdiler, yaklaşık 15 bin TL değerinde sigara çaldılar. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şikayetçi oluyoruz fayda etmiyor. Cezaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Cezalar bu şekilde olduğu sürece onlar çalmaya biz de mağdur olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

e2802568-86cb-4461-85fe-0749af1e3135-jpeg.jpg

a475749b-89cd-4811-8729-7bdb38331d82-jpeg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.