Diyarbakır'da maske kullanmayanlara ceza, sosyal mesafeye uymayanlara uyarı

Diyarbakır'da maske kullanmayanlara ceza, sosyal mesafeye uymayanlara uyarı

İçişleri Bakanlığının 81 ilde maske takma zorunluluğunu duyurmasının ardından emniyet ve zabıta ekipleri Diyarbakır'ın cadde ve sokaklarında denetim gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaları dikkate almayarak maske kullanmayanlara ve yasaklı olduğu halde kıraathane ve kafelerde oyun oynayanlara ceza yazıldı, sosyal mesafe kurallarına uymayanlar uyarıldı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığının yeni genelgesinin ardından cadde ve sokaklarda denetim yapmaya başladı.

Toplu taşıma araçlarına "ayakta yolcu almayın" uyarısı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile bölgede titiz bir çalışma gerçekleştiren ekipler, yolcu taşıma araçlarını durdurarak yolcu sayısı, ayakta yolcu alınmaması ve maske gibi konularda denetimler gerçekleştirdi.

Esnaflara yönelik ruhsat ve vergi kaydı konularında denetimlerde bulunarak hem işlem yapan hem de kayıtlı olmaları konusunda teşvik eden ekipler, kaldırım işgallerine karşı da esnaf ve vatandaşları uyardı.

Vatandaşları Coronavirus kuralları hakkında bilinçlendirmek amacıyla zabıta müdürlüğüne bağlı araçlardan Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslar yapılıyor.

İLKHA


Maske kullanmayanlara ceza, sosyal mesafeye uymayanlara uyarı

Maske kullanmayanlara ceza, sosyal mesafeye uymayanlara uyarı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.