Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

HÜDA PAR öncülüğünde düzenlenen "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" programına katılan halk, Kudüs için İslam ülkelerini harekete geçmeye ve aynı zamanda Türkiye'nin de siyonist rejimin ülke sınırları içindeki varlıklarına son vermeye davet etti.

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e saldırılarına tepki göstermek için Şeyh Said Meydanı'nda toplanan binlerce Diyarbakırlı hep bir ağızdan siyonist işgal rejimi ve kuklalarına lanet yağdırdı.

Terör rejimine tepkilerini dile getiren Diyarbakırlılar İLKHA mikrofonlarına duygu ve düşünceleri aktararak İslam ülkeleri yöneticilerine mesaj gönderdi.

Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimize yardım edemediği için çok üzüldüğünü söyleyen Mehmet Sıddık Akgül, "Keşke bir imkân verilse de buradan Filistin'e gidip israile karşı savaşabilsek. Fakat elimiz kolumuz bağlı olduğu için, sadece meydanlarda haykırmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Bugün israile karşı Kudüs'e Mescid-i Aksa için çağrılsam, gözümü kırpmadan ve düşünmeden koşa koşa giderim." dedi.

Mehmet Sıddık Akgül

Kudüs'te olan zulme sesiz kalan İslam devletlerinin sessizliklerinden dolayı Allah'a hesap vereceğini ifade eden Akgül, "Çünkü onlar zenginlik ve refah içinde Müslüman kardeşleri ise zulüm altında öldürülüyor. Onlar da bu zulme sesiz kalıyor. Bu durumu sadece kınamakla yetiniyorlar. Kınamak yetmez. Kudüs için daha fazla haykırmak lazım. İslam devletlerine karşı baskı yapmalıyız. İslam devletleri bir an önce bu zulme 'dur' demeli. Müslüman kardeşlerimiz orada şehid edilirken bizler burada rahat duramayız." ifadelerini kullandı.

Bayram Soysal

"Türkiye'nin işgal rejimine ekonomik ve askeri alanda müdahale edip karşılık vermesini bekliyoruz"

Türkiye'nin Filistin'e sahip çıkması için somut adımlar atması gerektiğinin altını çizen Bayram Soysal, "Devletimiz bir önce ABD'nin Türkiye'deki üstlerini kapatmalı. Müslüman olarak devlettin bu şekilde Filistin'e sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bizler Müslümanız ve onlar da bizim din kardeşlerimizdir. Mescid-i Aksa bizim kutsal kıblemizdir. Türkiye'nin israile ekonomik ve askeri alanda müdahale edip karşılık vermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İşgal rejimine karşın toplum olarak da birtakım görevlerimizin olduğunu hatırlatan Soysal, "israilin mallarını almayalım, devlet olarak ilişkilerimizi keselim, sadece kınamakla yetinmeyelim. Bizim elimizde başka bir alternatif olsaydı vatandaş olarak hemen yapardık. Eğer şimdi kapılar açılıp israile karşı savaşmaya Filistin'e gidilseydi; kadın ve çocuk demeden hepimiz gideriz. Mescid-i Aksa için başımı feda ederim. Malımızla, canımız her şeyimizle seve seve gideriz." diye konuştu.

Münevver İritaş

"Ellerimizi semaya açıp Filistinli kardeşlerimiz için Allah'a haykırarak dua ediyoruz"

Sürekli zalim siyonist çetelerine beddua ettiğini söyleyen Münevver İritaş, "Kudüs'e uzanan eller kırılsın. O mübarek ve mukaddes Kudüs için sürekli dualar ediyorum. Biz mukaddes Kudüs için meydanlarda toplanıyoruz. Ellerimizi semaya açıp Filistinli kardeşlerimiz için Allah'a haykırarak dua ediyoruz. Rabbim bir an önce yardımını onlara göndersin inşallah." dedi.

Kudüs'e somut bir şekilde sahip çıkması için Cumhurbaşkanına seslenen İritaş "Müslümanlar Kudüs için yürüyüşler yapsın. Tayip Erdoğan bir an önce Kudüs'e sahip çıksın. Bizler bütün Müslümanlar oraya gitmeye hazırız. Sadece yürüyüşle kalmayıp hareket etmek lazım. Bıraksalar eşimle hemen gideriz. 3 gündür buradayım ve inşallah Kudüs için her zaman hazırım." şeklinde konuştu.

Murat Kardaş

"Türkiye'deki askeri üsler kapatılmalı"

Siyonist işgal rejiminin 73 yıldır aynı zulmü devam ettirdiğini dile getiren Murat Kardaş, "Bu kadar İslam ülkesi varken sadece kınamakla karşılık verilmesini kabullenemiyorum. Siyonist çeteyi kınamak onları ne korkutur ne de onlara geri adım attırır. Burada toplanarak elimizden geldiği kadar sloganlarla, dualarla ve cenaze namazıyla tatmin olabiliyoruz ama sadece kınamak yetersiz oluyor. Tek çare İslam devletlerinin bir an önce olağanüstü toplanıp zalim israile 'dur' demeleridir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bulunan İncirlik ve Kürecik askeri üslerinin bir an önce kapatılmasını isteyen Kardaş, "Türkiye, israil mallarını boykot etmeli; deniz, hava ve kara yolarını israile kapatıp çok sert bir şekilde müdahale edip tepkisini göstermeli. İncirlik üssünü kapatmakta gecikmiştir. Bu üsler kapatılsaydı eğer, şu anki israilin bu hareketleri ve yaptığı zulmü engellemiş olurdu. Hazreti Ali'nin dediği gibi 'Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa, bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakıdır.' İnşallah isralin yaptığı bu terörist eylemler onların son çırpınışları olacaktır." dedi.

Hanım Turan

"Bugün Mescid-i Aksa'ya çağırılsam tereddütsüz giderim"

Tepki göstermedikleri takdirde Filistin'e yapılan bu zulmün kendilerine de yapılabileceğini dile getiren Hanım Turan, "Buraya gelip Kudüs için haykırıyoruz fakat bu yeterli değildir. Filistin için az bile yapıyoruz. Bizler, israilin mallarını almamalıyız. Bugün kardeşlerimiz orada kan ağlıyorken bizim de burada kan ağlıyor olmamız lazım. Onlar bizim kardeşimizdir. Onların çocukları bizim çocuklarımızdır. Bugün Mescid-i Aksa'ya çağırılsam tereddütsüz giderim. Her şeyimi bırakıp giderim. Filistin yalnız değildir." diye belirtti.

Zeynep Tütün

Zeynep Türün ise, "Oradaki kardeşlerimizin zulüm görmesini istemiyoruz. Biz Müslümanlar Filistinlilere yardım etmeliyiz. İsrailin Filistin'i vurmasıyla bizi vurması aynıdır. Biz israilin mallarını istemiyoruz, buraya göndermesinler. israilin malları Müslümanlara haramdır, almasınlar." dedi.


Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa'yı savunmaya hazır binler var

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.