Diyarbakır'da Newroz

Diyarbakır'da Newroz

OHAL uygulamasının yürürlükte olduğu bir süreçte ilk defa resmi izin verilen Newroz etkinliği, HDP/DBP'nin organizasyonuyla Diyarbakır'da gerçekleşti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde HDP/DBP'nin organize ettiği Newroz etkinliği, HDP milletvekillerinden Dilek Öcalan, Osman Baydemir, Altan Tan, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk ve HDP yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

OHAL uygulamasının yürürlükte olduğu bir süreçte ilk defa resmi izin verilen ve saat 11.00'de başlayan etkinlikte, yaklaşık 5 bin polis görev yaptı.

Newroz etkinliğinin yapıldığı alanda PKK flamaları, LGBT bayrakları açılırken alandakiler sık sık uyarıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda 16 Nisan'da yapılacak referandum hakkındaki vurgular ön plana çıkarken, HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, yaptığı konuşmada anayasal değişikliğe yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk de yaptığı konuşmada iktidarı hedef alarak hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Etkinliğin konuşmacılarından HDK sözcüsü Onur Hamzaoğlu ise Gezi olaylarına atıfta bulunarak yaptığı konuşmada, halkoylamasında "evet" çıkmaması gerektiğini belirterek, AK Parti hükümetini eleştirdi.

Sabah saatlerinde etkinliğin yapıldığı alana girmek isteyen, bıçaklı olduğu ve üzerinde bomba olduğu belirtilen bir kişi ise polis tarafından silahla vuruldu. Kimliği açıklanmayan şüpheli, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler