Diyarbakır’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 19 gözaltı

Diyarbakır’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 19 gözaltı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyenlere yönelik 25 ayrı eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken 9 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalarda, kendilerini Jandarma ve Polis olarak tanıtan, kamu görevlileriyle ilişkisinin olduğundan ve onlar nezdinde hatırlarının sayıldığından bahisle, farklı vaatlerde bulunarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen, aralarında avukat, emekli olmuş / ihraç edilmiş asker ve polis ile kamu görevlilerinin bulunduğu şüphelilere yönelik olarak 23 Haziran tarihinde 15 ayrı adreste yapılan operasyonun ilk aşamasında 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca 7’si tutuklanmış, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” denildi.

Açıklamada, “21 Temmuz salı günü saat 07.00’dan itibaren Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde bulunan 10 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda; S.T, B.İ, İ.Ç, Ö.Ç, İ.K, Ç.P, E.T, A.B, O.Y. ve M.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca 2 şüpheli tutuklanmış, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“Takip eden soruşturma işlemlerinin ikinci aşamasında ise söz konusu şüphelilerin; uyuşturucu, terör ve cinayet suçlarından soruşturma veya kovuşturması devam eden şahıslara para karşılığında sahte ‘Muhbir Belgesi’ düzenleyerek ceza indirimi aldırabilecekleri, kendilerini jandarma personeli olarak tanıtarak para karşılığı güvenlik korucusu yaptırabilecekleri, hastane personelinin ismini kullanarak para karşılığında sahte engelli raporu alabilecekleri, devam eden bir soruşturma kapsamında; mağdur şahsın iletişim tespitlerini para karşılığında dosyadan çıkartabilecekleri vaatleri ile 7 ayrı ‘nitelikli dolandırıcılık’ olayını gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler