Diyarbakır’da normalleşmeyle birlikte nikah yoğunluğu oluştu

Diyarbakır’da normalleşmeyle birlikte nikah yoğunluğu oluştu

Kademeli normalleşme kararlarıyla birlikte birçok alanda olduğu gibi nikah işlemlerinde de yoğunluk başlarken sadece Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde şimdiden 400’e yakın nikâh başvurusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararlarından sonra gözlerin çevrildiği alanlardan biri de düğün ve evlilik işlemleri oldu.

Diyarbakır’ın nüfus bakımından en kalabalık iki ilçesinden biri olan Bağlar’da nikah işlemleri yeniden önlemler gözetiminde salonda yapılmaya başlanırken bugün 6 çiftin nikahı kıyıldı.

Salgın riskini göz önünde bulunduran Bağlar Belediyesi, nikah işlemleri için hazırladığı salona sadece çiftlerin ve şahitlerin girişine izin verirken; maske, hijyen ve sosyal mesafe gibi kuralları da unutmadı.

Nikah sırasında hazır bulunan çiftlere ve yakınlarına maske hediye edip her bir işlem için salonu dezenfekte edilirken alınan önlemler ve sağlanan kolaylık nedeniyle sorunsuz şekilde nikah ve nikah başvurusu işlemleri halledildi.

Salgının başladığı 2020 yılının mart ayından itibaren bin 925 çiftin nikah işleminin tamamlandığı Bağlar Belediyesi'nde, normalleşmenin başlamasıyla beraber açık alan ve salonda yapılacak nikahlar için yoğun bir başvuru yaşanırken ağustos ayına kadar şimdiden başvuran çift sayısının 400'e yaklaştığı kaydedildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla her türlü önlemi alarak vatandaşlara en güzel hizmeti sunmaya gayret ettiklerini anlatan Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent, "Yoğunluk var, talep çok fazla ama biz bundan şikayetçi değiliz. Önemli olan vatandaşımızın buradan memnun bir şekilde ayrılmasıdır. Başkanımızın bize olan talimatıyla bu güveni vatandaşa sağladığımız için mutluyuz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.