Diyarbakır'da okul kantinlerine sağlık denetimi

Diyarbakır'da okul kantinlerine sağlık denetimi

Diyarbakır'da öğrencilerin sağlığa zararlı gıdalardan korunması amacıyla okul kantinlerinde geniş kapsamlı hijyen kontrolü yapıldı.

Diyarbakır'da öğrencilerin sağlığa zararlı gıdalardan korunması amacıyla belediye ekipleri tarafından okul kantinlerinde denetimler sıklaştırılarak geniş kapsamlı hijyen kontrolü yapıldı.

Öğrencilerin sağlıklı gıdalarla beslenmelerini sağlamak amacıyla çalışma başlatan Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aldığı önlemlerle, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ayında öğrencilere gıda satışı yapan okul kantinlerine yönelik denetimleri yaygın hale getirdi.

Eğitim kurumlarında hijyen koşullarının sağlanması konusunda hassas davranan ekipler, koşullara uymayan kantinlere, eksiklerini tamamlamaları için ek süre tanırken, ayrıca sağlığı tehdit eden gıdaları tespit ederek kantin yöneticilerine ceza uyguladı.

"Amacımız cezalandırmak değil, çocukları korumaktır"

Bağlar'daki gıda kuruluşlarını da kapsayan denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Tarım Ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olmasına dikkat edildi.

Aynı zamanda denetlenen kantinlerde çalışan personel giysileri, kantin ilaçlamasının yaptırılıp yaptırılmadığı, gazlı içecek bulundurulup bulundurulmadığı, kantinlerde çalışan işçilerin portör muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, tuvalet ve paspas temizliği, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edilerek yasal işlemler yapıldı.

Denetimlerin büyük bir titizlikle devam ettiğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Amacımız kimseyi cezalandırmak değil, çocukları korumaktır. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Herkes işini koşullara uygun olarak yaparsa sorun olmaz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.