Diyarbakır'da okul öğrencileri Filistin yararına kermes düzenledi

Diyarbakır'da okul öğrencileri Filistin yararına kermes düzenledi

Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla geçtiğimiz günlerde başlattıkları kumbara çalışmasının ardından bu kez de kermes açtılar.

Bugün itibariyle 26 gündür aralıksız bir şekilde işgal rejiminin bombalı saldırılarına maruz kalan Filistin halkı için dünyanın birçok coğrafyasından destek çağrıları gelirken oluşan yaralara derman olmak gayesiyle sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden de yardım çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan bir grup öğrenci geçtiğimiz günlerde Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla sınıf sınıf gezerek kumbara usulü yardım toplamış, biriktirdikleri 10 bin 200 TL ve bir öğretmenin infak ettiği altın küpeyi Umut Kervanı yetkililerine teslim etmişti.

Yaptıkları yardım çalışmasını yetersiz gören öğrenciler bu kez de elde edecekleri geliri Filistin'e ulaştırmak üzere okul binasında kermes düzenlediler.

"Kumbara yardımıyla yetinmek istemedik, daha fazla yardımcı olmak istedik"

Yaptıkları kermes çalışması hakkında bilgi veren öğrencilerden Muhammed Mustafa Işık, yürüttükleri çalışmada desteklerini esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Işık, "Bilindiği üzere 7 ekimden itibaren artan işgal rejiminin saldırılarından dolayı Filistinli kardeşlerimiz çok zulüm görmekte, her gün binlerce insan ölmektedir. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz katledildi. Bu bir savaş değil, katliamdır. Bizlerde Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmak istedik ve kermes çalışmasında bulunduk. Daha önce de okulumuzda sınıf sınıf gezerek kumbara çalışması yapmış, 10 bin 200 lira kadar para toplamıştık. İşte bu yardımlarla yetinmek istemedik, daha fazla yardımcı olmak istedik." dedi.

Yaptıkları kermes çalışmasında tek gayelerinin Filistinli Müslümanların derdine deva olmak olduğunu belirten Işık, "Düzenlediğimiz kermesimize kardeşlerimiz ev ve işyerlerinden pasta, kek ve içecekler getirdi. Buradan elde edeceğimiz parayla bir nebze de olsa kardeşlerimizin derdine deva olmasını diliyoruz. Başta okul hocalarımız ve idarecilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.