Diyarbakır'da pazar günü "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

Diyarbakır'da pazar günü "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

​Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından merkez sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde 19 Eylül Pazar günü saat 17.00'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kur'an Nesli Platformu tarafından çocuklara verilen namaz eğitiminin final programları yüzlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşecek.

19 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenecek programla ilgili konuşan Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatör Muttalip Güngen, tüm Diyarbakırlıları etkinliğe davet etti.

Uzun ve sağlıklı bir sürecin sonunda Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü olarak eğitmenler tarafından yapılan namaz eğitimi hazırlıklarının güzel bir finalle neticelendireceklerini belirten Güngen, "Rabbim muvaffak ederse bu pazar günü Hazreti Süleyman yerleşkesinde eğitim alan küçük kardeşlerimizin coşkularına ortak olacak ve o çoşkularını Hazreti Süleyman meydanında velilerimiz, katılımcı arkadaşlarımız, eğitimci kardeşlerimiz ve platformumuzla inşallah güzel bir etkinlik ve faaliyetle neticelendireceğiz." dedi.

"Hazırladığımız etkinliklerle küçük kardeşlerimizi onurlandırmış olacağız"

Çocuklara verilen 15 günlük namaz eğitimini düzenleyecekleri etkinlikle taçlandıracaklarını söyleyen Güngen, "Bu manada özellikle sabırlı bir şekilde eğitimlerine devam eden genç-küçük kardeşlerimize Allah razı olsun diyoruz. Büyük bir sabırla güzel bir şekilde Kur'an Nesli Platformumuzun hazırladığı kitabın 15 günlük eğitim neticesinde küçük kardeşlerimize sertifika takdimini yapmıştık. Şimdi de platform çerçevesinde hazırladığımız etkinliklerle inşallah küçük kardeşlerimizi bu manada onurlandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Güngen, "Elbette ki namaz öğretiminin Efendimizin işaretiyle 7 yaşından başlaması, platform olarak her yıl bu çalışmayı yapmamız için bir ilham kaynağı olmuştur. 7 yaşında başlanan namaz etkinliklerimiz inşallah ailelerimizin hassasiyetiyle ileriki yaşlara kadar da taşınacaktır. Bu manada il koordinatörlüğü olarak üzerimize düşen ne varsa her yıl daha organize bir şekilde faaliyetlerimizi arttıracak şekilde devam ettireceğiz. İnsanlarımızın çocuklarına namaz öğretimine bu faaliyetler çerçevesinde aldıkları ilhamla evlerinde, iş yerlerinde ve okullarında devam ettirmelerini istirham ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Platform olarak düzenleyeceğimiz final etkinliğine bekliyoruz"

Çocuk eğitimine de dikkati çeken Güngen, "Çocuklarımızın eğitimi bizden, aileden, okuldan ve biraz da çevreden olacak şekilde tamamlanırsa İnşallah namazla dinlerini, hayalarını ve ahlaklarını muhafaza etmiş olurlar. Katılımcı kardeşlerimize, halkımıza, küçük kardeşlerimize, eğitimcilerimize şimdiden Allah razı olsun diyoruz." diye belirtti.

Düzenlenecek etkinliğe tüm Diyarbakırlıları davet eden Güngen, "Bu çerçevede küçük kardeşlerimizi, ailelerini, katılımcı arkadaşlarımızı, eğitmen kardeşlerimizi Hazreti Süleyman Yerleşkesinde pazar günü saat 17.00'de platform olarak düzenleyeceğimiz final etkinliğine bekliyoruz. Hepimiz kendimizle beraber çocuklarımızı, kardeşlerimizi, anne ve bacılarımızı o coşkuya ortak olacak şekilde getirelim." dedi.


Diyarbakır'da pazar günü "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

Diyarbakır'da pazar günü "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

Diyarbakır'da pazar günü "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.