Diyarbakır'da PKK operasyonunda 151 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır'da PKK operasyonunda 151 kilogram esrar ele geçirildi

Lice ilçesi kırsalında PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu maddesi ve İHA/SİHA/İKU araçlarından gizlenmek amacıyla kullanılan 364 adet termal şemsiye ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice ilçesi Hedik ve Kutlu köyleri kırsalında PKK'ye yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.             

Açıklamada, "Söz konusu operasyonlarda, gerçekleştirilen temas araması neticesinde, 2 kaya bloğu arasında oluşan oyuk içerisine gizlenmiş 6 adet jelikan bidon içerisinde; İHA/SİHA/İKU araçlarından gizlenmek amacıyla kullanılan toplam 364 adet termal şemsiye ve 35 adet askı kayışı ile birer adet büyük ve küçük tüp, 30 kilogram gübre, 2 adet muhtelif ebatlarda çadır ile çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Narko-terörizmle mücadele kapsamında; 2 farklı bölgede, arazide toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; 151 kilogram esrar ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, PKK'lilerce toprak altında kalas kullanılarak yapılmış, girişi tahta kapakla örtülü bir adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler