Diyarbakır'da PKK operasyonunda 8 sığınak tahrip edildi

Diyarbakır'da PKK operasyonunda 8 sığınak tahrip edildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerinde gerçekleştirilen PKK operasyonunda tespit edilen 8 sığınak, kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve kırsal alanında 23 Ocak 2019 Çarşamba günü PKK'ye yönelik başlatılan operasyonun, dün saat 22.00 itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; BTÖ mensuplarınca kış üslenmesi maksadıyla kullanılan biri 25 metrekare genişliğinde, biri 16 metrekare genişliğinde olmak üzere toplam 8 adet sığınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir." denildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde silah, mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri neticesinde; bir konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 38 şahıs ve 11 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmıştır. İcra edilen adli arama faaliyeti esnasında; evinde bir adet G-3 piyade tüfeği, 7 adet şarjör ile 254 adet 7,62 milimetre çapında fişek ele geçirilen E.E. isimli şahıs, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler