Diyarbakır'da PKK'ye ait sığınak, mevzi, mağara ve patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır'da PKK'ye ait sığınak, mevzi, mağara ve patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda, PKK'ye ait 22 sığınak, mevzi, mağara ve patlayıcı imha edilirken, 78 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Hazro ve Silvan ilçelerinde PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 22 sığınak, mevzi, mağara ve patlayıcının imha edildiği, 78 kilogram esrarın yanı sıra çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Lice'de; BTÖ mensuplarınca kullanılan,  bir gözetleme mevzii, bir doğal mağara, biri 5 odalı olmak üzere toplam 7 sığınak, Kulp'ta; 3 doğal mağara ve sığınak tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi. 10 adet mayın EYP düzeneği, 2 adet doçka uçaksavar mühimmatı, 13 adet boş bixi makineli piyade tüfeği mühimmat kutusu, 2 adet güneş paneli, 3 adet 4'lü pil bloğu, bir adet 6’lı pil bloğu, 5 adet kalem pil, 2 adet pil şarj aleti, bir adet şarj aküsü, 530 metre elektrik kablosu, bir adet el feneri, 3 kilogram Amonyum Nitrat, 11 adet büyük tüp, 15 adet küçük tüp, 2 adet yangın tüpü, bir adet laptop bilgisayar, bir adet yazıcı, 3 adet yazıcı toneri, 2 adet tüplü ocak, bir adet gazlı fırın, 251 takım terörist kıyafeti, 75 adet örgütsel kitap, 156 adet havai fişek, çok sayıda tıbbi malzeme, yiyecek, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş." denildi.

Açıklamanın devamında, "65 kilogram kubar,  13 kilogram toz olmak üzere toplam 78 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiş, 161 şahıs ve 22 aracın sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi içerisindeki 13 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 3 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Konutlarda yapılan arama neticesinde; ruhsatsız 3 av tüfeği, bir mavzer, 3 tabanca, 86 adet 7,65 mm tabanca fişeği, 87 mavzer fişeği, 155 adet av tüfeği kartuşu, 6 adet tabanca şarjörü, 9 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir dürbün ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.