Diyarbakır’da polise silahlı saldırı

Diyarbakır’da polise silahlı saldırı

Diyarbakır'da trafik kontrolü yapan iki polise uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 1 polis hayatını kaybetti.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi şehitlik caddesi üç yol mevkiinde araç içerisinde devriye gezen polisler kalabalık bir PKK’li gurubun silahlı saldırısına uğradı.

Olay bu gün saat 14,55 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; kalabalık olduğu belirtilen PKK’li grup ellerindeki silahlar ile merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Şehitlik Caddesi üç yol mevkiinde geçen bir polis aracına silahlarla saldırdılar.

Saldırı sonrası araçta bulunan 2 polisin ağır yaralandığını belirten görgü tanıkları, saldırı sonrası saldırganların Şehitlik Semti Benu Sen bölgesine kaçtıkları, polislerin ise olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye nakledildiklerini belirtti.

Ağır yaralanan polislerden Tansu Aydın daha sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor. Yaralanan diğer polis memurunun Ali Karahan olduğu ve tedavi altına alındığı ifade edilirken farklı kaynaklardan söz konusu yaralı polisin de hayatını kaybettiği bilgisi veriliyor.

Olay yerine intikal eden polisin bölgeyi komple abluka altına aldığını belirten görgü tanıkları, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındığını da sözlerine ekledi. ÇINARINSESİ-İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.