Diyarbakır'da PPK'li Mahsum Korkmaz'ın Heykeli Dikildi

Diyarbakır'da PPK'li Mahsum Korkmaz'ın Heykeli Dikildi

Diyarbakır Lice'de PKK'nın ilk silahlı eylemi yapan isimlerden biri olan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

PKK 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli'yi basıp 1 askeri öldüren silahlı eylemleri başlatmıştı. Bu olayların 30. yıldönümünde PKK'lilerin gömüldüğü Diyarbakır Lice'deki PKK'lilerin mezarlığında tören düzenlendi.

MAHSUM KORKMAZ'IN HEYKELİ DİKİLDİ

Eruh ve Şemdinli baskınlarını yapan PKK'li grubun başındaki Mahsum Korkmaz'ın mezarlığın girişindeki heykelin açılışı da bu tören sırasında yapıldı. Tören sırasında güvenlik güçleri herhangi bir müdahalede bulunmadı.

ÖLÜM EMRİNİ ÖCALAN VERDİ İDDİASI

1993-1995 yılları arasında Cizre’de işlenen faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak 2009’da tutuklanan Emekli Albay Cemal Temizöz, "Siyasallaşan PKK Terörü" isimli kitabında, PKK’daki iç hesaplaşmalar ve örgüt üyelerinin itiraflarına yer veriyor, Temizöz, PKK’nın önde gelen isimlerinden Mahsum Korkmaz’ın ölüm emrinin Öcalan tarafından verildiği iddia ediyor.

Konu kitapta şöyle anlatılıyor: "Agit(K) Mahsum Korkmaz, 40 kişilik HRK grubuyla 8 Mart 1986 tarihinde Gabar Dağı’nda köyüne yakın bir yerde iken güvenlik güçlerinin pususuna düştü. Pusu bölgesinden kurtulmayı başaran grubun ön tarafındakiler. Agit (K) arkada, arkadakileri de ön taraftadır diye bölgeden uzaklaştılar. Ancak grubun önemli bir eksiği vardı, Agit (K) Mahsum Korkmaz tabanca ile sırtından vurularak öldürülmüştü. Terör örgütü cephesinde bir sır gibi kalan bu ölümün infazını aslında Abdullah Öcalan vermişti.

"ÖCALAN KENDİSİNE RAKİP OLARAK GÖRDÜ"

‘En iyi Mahsum Korkmaz ölü Mahsum Korkmaz’ mantığı ile gelecekte kendisine çok önemli bir rakip olarak gördüğü Agit (K)’in ölüm emrini kuryeler vasıtasıyla çok güvendiği Şırnak Çetinkaya köyünden Selim (K) Fevzi Aydın’a ulaştırdı. Fevzi Aydın’da fırsatını bularak çatışmada Agit (K)’yı öldürdü. Bu olaydan bir yıl sonra da (1987) Fevzi Aydın örgütün İran sorumlusu yapıldı. Halen akibeti bilinmiyor. Eğer PKK terör örgütü müzahir çevreler bir hakikat peşindeyseler işte hiçbir yerde yazılmayan ve ifade edilme cesareti gösterilmeyen bu hakikati bir yere not etmelidirler."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler