Diyarbakır'da  sağlık çalışanlarından zam talebi

Diyarbakır'da sağlık çalışanlarından zam talebi

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi uygulanacak zammın sağlık çalışanlarının tümünü kapsaması gerektiğini söyleyerek basın açıklaması düzenledi.

Doktorlara zam açıklamasının ardından pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin TL ek gösterge zammı öngören teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.

Uygulanan zammın sağlık alanında sadece hekimlere yönelik olmasının yanlış bir yöntem olduğunu belirten Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, hükümetin zam haberinin herkesi memnun etmesi gerektiğini belirten Ensarioğlu, "Yapılacak olan zamda sağlık emekçilerine yapılmaması durumuna itiraz ediyoruz. Sahanın her alanında gecesini gündüzüne katarak mücadele veren sağlık çalışanları ikiye bölünmek istenmiştir. Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görülmesine karşıyız. Sağlık bir ekip işidir ve bu ekibi bölmeye kimsenin hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, "Sağlıkçılar olarak fedakarlığımızı gösterdik, aynı şekilde bir fedakarlığı bakanlıktan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza güveniyoruz ve ne derece bizi önemsediklerini de biliyoruz. Amacımız, sağlık alanının bir bütün olduğunu ve bunun her alanında hizmet eden kardeşlerimizin yapılacak zamdan faydalanmasıdır. Bu kardeşlerimizin emek harcadığı alan bellidir. Üstlendikleri kutsal görevi hiç kimse görmemezlikten gelemez. Mücadelemiz, hak arama mücadelesidir. Hak etmediğimiz hiçbir şey istemiyoruz. Alın terimizin hakkını istiyoruz. " dedi.

5d86e254aaff83baeeec.jpg

20f2648604e829085827.jpg

9368ae9308a3e0948387.jpg

d5f69025d1f46926f24d.jpg

d82c21ccac2bc1101381.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler