Diyarbakır'da sezonun ilk pamuk hasadı Bismil'de başladı

Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde, "Pamuk Hasadı Tarla Günü" kapsamında Diyarbakır'da sezonun ilk pamuk hasadı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı kırsal Arıkgöl Mahallesi'nde gerçekleştirilen ilk pamuk hasadına katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil'in, Diyarbakır'ın en önemli tarımsal üretim merkezi olduğunu söyledi.

Karaloğlu, Diyarbakır genelinde 2019 yılında 478 bin 866 dekarlık alanda pamuk tarımı yapıldığının ve yaklaşık 292 bin ton pamuk üretildiğinin altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pamuk tarımı ile uğraşan 3 bin 768 çiftçiyi 273 milyon 428 bin 358 lira destekleme ödemesi yapıldığını vurguladı.

Diyarbakır'da pamuk üretilen alanların yüzde 46'sının Bismil'de olduğunu belirten Karaloğlu, "Pamuk hem tekstil hem de birçok sanayinin hammaddesini sağlayan önemli bir tarım ürünüdür. Onun için Türkiye'nin hala pamukta ithalatı var. İnşallah bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığımız çiftçimizi desteklemeye, tarlasında tutma konusunda gayretleri devam ediyor." dedi.

"Bismil'de tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarımız var"

Planlanan projelere de değinen Karaloğlu, Diyarbakır'da devam eden birçok sulama projesi olduğunu, Diyarbakır'ın tamamında 3 milyon 250 bin hektarlık alanda sulu tarım yapma imkânı doğacağını ve bu vesileyle pamuğun üretim bakımından geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Pamuğun tarıma dayalı sanayiyi de geliştireceğini söyleyen Karaloğlu, "Bismil ilçemizde önümüzdeki dönem bir tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurma ile ilgili de çalışmamız var. Bunlar birbiriyle entegre olarak yürüdüğünde, bölgede bir taraftan çiftçimiz üreterek kazanırken diğer taraftan da tarıma dayalı sanayimizle bölgedeki gençlerimize iş ve aş olmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da sezonun ilk pamuk hasadı Bismil'de başladı

Diyarbakır'da sezonun ilk pamuk hasadı Bismil'de başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.