Diyarbakır'da sobacılar satışların azalmasından şikâyetçi

Diyarbakır'da sobacılar satışların azalmasından şikâyetçi

Diyarbakır'da odun sobası satışı yapan esnaf, son yıllarda satışların azalmasından dert yanıyor.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde kışın kullanılması için odun sobası imal eden esnaf, eskiden iyi olan satışların son yıllarda düşmesinden şikâyetçi.

Tarihi Yanık Çarşı'da (Çarşîya Şewitî) soba satışı yapanlar, elektrikli ısınma araçları ve doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasının, işlerini olumsuz etkilediğini belirttiler.

Çarşıya gelen bazı vatandaşların ise doğal gaz kullanmalarına rağmen fiyatı 100-150 TL arasında değişen odun sobası aldıkları gözlendi.

Yaklaşık 22 yıldır soba imal edip, satışını yapan Mehmet Şirin Uslu, satışların eskiye nazaran çok azaldığını söyledi.

Uslu, "Sur içinde yaşanan olaylar bunda büyük etkendir. Şu an olay falan yok, her yer yapılmış ve güzeldir ama yine de korku var. Eskisi gibi rağbet yok. Satışlarımız çok düşmüş. Bunda kaçak elektrik kullananların etkisi büyüktür. Doğal gazın da etkisi var ama fazla değil çünkü şehrin genelinde yaygınlaşmamış. Bizim sobalarımızın çoğunu köy kesimi alıyor. Oralarda doğal gaz olmadığı için satış yapabiliyoruz." dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunarak, Sur esnafından alışveriş yapılmasını isteyen Uslu, "Doların yükselişinden dolayı fiyatlarımız biraz pahalı oldu. Eskiden 30 TL'ye verdiğimiz ürünü bu yıl 50 TL'ye veriyoruz. Soba ve boruların tamamı yaklaşık 100-150 TL'ye satılıyor. Vatandaşların, Sur içi esnafından alışveriş yapmasını istiyoruz. Dışarıdan alacaklarına buradan alsınlar. Yaşanan olaylardan dolayı 5-6 yıldır mağduruz, iş olmuyor. Satışlarımız fazla olmadığı için vatandaşların gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.