Diyarbakır'da T Plaka mağdurlarının çilesi devam ediyor

Diyarbakır'da T Plaka mağdurlarının çilesi devam ediyor

Diyarbakır'da 13 yıl önce taksi plakaları askıya alınan 914 hak sahibi, kazandıkları tüm mahkemelere rağmen mağduriyetleri devam ederken belediye yetkilileri, hak sahipleri arasında yüksek muhammen bedel ve kiralama usulüyle ihale yapılmasına karar verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu kararı kabul etmeyen T Plaka hak sahipleri, daha önce başta İçişleri Bakanı olmak üzere birçok yetkiliyle görüşmelerine ve olumlu yönde cevap almalarına rağmen belediyenin ihale yapmakta ısrar ettiğini dile getirdi.

Gelinen süreci kamuoyuyla paylaşmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri yürütülen mücadelede Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının desteğini beklediklerini ifade etti.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasını DİTHAK-DER basın sözcüsü Süleyman Aydın okudu.

T Plaka ile bağlantılı mağduriyetinin ve hak arama mücadelelerinin üzerinden 13 yıl geçtiğini belirten Aydın, "Gelinen aşamada hak mücadelemizi kurduğumuz dernek çatısı altında halen sürdürmekteyiz. Adımıza kayıtlı tescil belgelerimizin olmasına ve 2010 yılındaki UKOME kararında belirtildiği gibi 'İhtiyaç halinde plakalarınız sırasıyla verilecektir' hükmüne rağmen belediye yetkilileri plakalarımızı vermemekte/aktifleşme kararı almamakta ısrar etmektedir." dedi.

"Belediye, hak sahipleri arasında yüksek muhammen bedel ve kiralama usulüyle ihale yapılması kararı vermiş"

Yetkililerle yaptıkları görüşme ve neticelerini aktaran Aydın, "İçişleri Bakanımızın Diyarbakır’a ziyareti sırasında Valimizin de hazır olduğu bir programda ticari taksi konusu dernek yöneticilerimiz tarafından dile getirilmiş, buna mukabil İçişleri Bakanımızın 'Çözün' şeklinde talimatı olmasına rağmen şimdiye kadar bir arpa boyu yol alınma sorumluluğu yerine getirilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Belediyenin almış olduğu karara tepki gösteren Aydın, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde şimdiye kadar hak sahibi olduğumuzu inkâr eden, talebimize kulak tıkayan belediye yetkilileri bu sefer bizimle dalga geçer gibi T plaka hak sahipleri arasında yüksek muhammen bedelle ve kiralama usulüyle ihale yapılmasına karar vermişlerdir. Adımıza kayıtlı tapu gibi belgelerimiz, daha önce yazılı ve sözlü olarak bize beyan edilen sözler olmasına rağmen belediye ihalede ısrar etmektedir." şeklinde konuştu.

"Belediyenin haksız ve hukuksuz bu kararını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz"

Taleplerini dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Haksız, hukuksuz ve vicdansız bu kararı kabul etmeyeceğimiz gibi ayrıcalık da istemiyoruz. Daha önce emsalimiz olan bin 147 plaka hangi şartlarda aktifleştirildiyse aynı şekilde hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz. Belediyenin haksız ve hukuksuz bu kararını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yıllardır 914 ailenin umut bağladığı T plakalarının aktifleşmesi için Diyarbakır’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyoruz."

Aydın, "İhale yöntemiyle ve yüksek muhammen bedelle plakalarımızı bize kira ile vermek isteyenler bilsinler ki yeni ve kapsamlı bir yasal süreç sonucunda kazanan biz olacağız. Umuyor ve diliyoruz ki, hukuksuz, keyfi, gayri vicdani, kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan bu ihaleden vazgeçilir; gerçek hak sahiplerinin hakları teslim edilir. Aksi halde ekmek kapımız olan plakalarımızın çıkması için sonuna kadar yasal mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu belirtmek isteriz." dedi.

8daa91c8d2a12da43be2.jpg

ce6fdf3f315d550ac10b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.