Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 6 gözaltı

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 6 gözaltı

Diyarbakır'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde roma dönemine ait heykellerin satılacağı yönünde elde edilen bilgi sonrası yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Kayapınar ilçesinde Roma dönemine ait heykelleri satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Alınan bilgiye istinaden Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Kaldırım Mahallesi mülki sınırları içerisinde icra edilen ve Kayapınar ilçe Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda, bahse konu şüpheli şahıslar tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada; Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen bir adet bayan figürlü bronz heykel, bir adet erkek figürlü bronz heykel, 2 adet hayvan figürlü bronz heykel ve bir adet Bizans dönemine ait bronz sikke ele geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Olayda ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alındığı, olayla iltisaklı 6 şüpheli hakkında soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.