​Diyarbakır'da tarihi geçmiş çocuk mamaları ele geçirildi

​Diyarbakır'da tarihi geçmiş çocuk mamaları ele geçirildi

​Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği Ramazan ayı denetimlerinde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda çocuk maması ile süt ve süt ürünleri imha edildi.

Pandemi sürecine rağmen bazı marketlerde herhangi bir korunma olmadan açıktan süt satılması tepki çekerken belediye ekipleri ürünlere el koyarak işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler sırasında 20 kilogramdan fazla açık süt, kullanma tarihi geçen çok sayıda süt ve süt ürünleri, bisküvi çeşitleri ile çocuk mamaları tespit edildi.

Ele geçirilen ürünler ekipler tarafından teslim alınarak daha sonra imha edildi. İşletme sahipleri ve çalışanlarını kurallara uymaları konusunda bilgilendiren gıda denetim ekipleri, eksikleri olan esnafları da uyardı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı koşullarda hazırlanan gıdaları tüketmesi için denetim çalışmalarının yoğunlaşarak devam edeceğini söyledi. Beyoğlu, vatandaşların sağlığını korumak adına gereken her türlü hassasiyeti gösterdiklerini ifade etti.


Kullanma tarihi geçen çocuk mamaları ele geçirildi

Kullanma tarihi geçen çocuk mamaları ele geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.