​Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami çevresindeki müzikli mekanlara tepki

​Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami çevresindeki müzikli mekanlara tepki

​Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami çevresindeki yüksek müzikli mekânların oluşturduğu manevi olumsuzluğa tepki amaçlı cami cemaati tarafından imza toplandı.

Merkez Sur ilçesinde bulunan 5'inci Harem-i Şerif olarak da adlandırılan tarihi Ulu Cami'nin çevresindeki müzikli mekanlara tepki amacıyla imza toplandı.

Cami cemaati ezan okunurken ve namaz kılınırken yüksek sesle müzik dinlenilmesine tepki gösteren cami cemaatinden Mehmet Sabri Bayhan cami avlusunda yaklaşık bin imza topladı.

Diyarbakır Ulu Cami’sinin 5’inci Harem-i Şerif olduğunu hatırlatan Bayhan, “Ulu Camiye yakın canlı müzik istemiyoruz.” dedi. Bayhan, “Diyarbakır Ulu Cami 5’inci Harem-i Şerif olduğundan Mekke ve Medine’nin kardeşidir. Biz camiye yakın canlı müzik istemiyoruz. Bunu sadece ben değil bütün cemaati söylüyor. İmam ve müftünün bundan haberi var. Geçen sefer de başörtü için imza topladık."

"Ulu Cami 5’inci Harem-i Şerif olduğu için güzel, mukaddes ve değerlidir." diyen Bayhan, caminin kıymetinin bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bayhan yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını ve gereken adımı atmalarını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler