Diyarbakır'da trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Diyarbakır'da trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Mahalle sakinleri, trafik ışıklarının olmamasından dolayı kazaların yaşandığı kavşak ile ilgili yetkililerden çözüm bulması çağrısında bulundu.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi sakinleri, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiği mahalledeki kavşağa, trafik ışığı konulmasını istedi.

"Haftada 1- 2 sefer kazalara şahit oluyoruz"

Trafik ışıkları olmadığı için kazalara şahit olduklarını dile getiren mahalle sakinlerinden İslam Yüce, "Bu mahallede oturuyorum. Kara yollarının yaptığı bu yol projesinde kavşak işaretleri ve trafik ışıkları olmadığı için haftada 1- 2 sefer kazalara şahit oluyoruz. Örneğin 3 gün önce bir araç takla attı ve kaza esnasında şoförün yanında bulunan bayan vefat etti." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Yüce, "Yetkililere buradan bir duyurumuz var. Acilen buraya bir ışıklandırma yapmalarını istiyoruz. Kavşakta bulunan levhaları düzene sokmaları lazım. Bunu önemle rica ediyoruz. Hatta geçen hafta da bir kaza olmuştu. Yaşanan bu kazada da bir çocuk hayatını kaybetmişti. Meydana gelen bu tür olaylardan dolayı çok üzülüyoruz ve rahatsız oluyoruz. Yetkililerin bizlere kulak vermelerini ve gerekli müdahaleyi yapmalarını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu kavşak ölümcül bir kavşaktır"

Kavşağa trafik işaretlerinin şart olduğunu ifade eden mahalle esnafı Şükrü, "Bu kavşak ölümcül bir kavşaktır. Her gün kazalar yaşanıyor. Geçen günlerde meydana gelen bir kazada bir bayan yaşamını yitirdi. Buraya ışıklı trafik işaretleri şart. Diyarbakır Valisi veya belediye yetkililerden buraya kesinlikle bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi.

Çocuğunu siparişlere gönderirken sürekli endişelendiğini belirten esnaf Şükrü, "Ben bir esnaf olarak çocuğumu motosikletle siparişlere gönderiyorum. Sürekli aklım çocuğumda kalıyor. Çünkü araçlar buradan süratle geçiyor. Ya yola tümsek koysunlar ya da trafik levhalarını koysunlar. Can güvenliğimiz için bu duruma mutlaka bir çözüm bulsunlar." ifadelerini kullandı.

Ortaokul öğrencisi Muhammet Metin ise şöyle konuştu:

Eren Şahit Eronat Ortaokulu'na gidiyorum. Buradan geçerken ne kavşak var ne ışıklı trafik cihazı var. Geçen gün burada bir kaza oldu. Ben, arkadaşlarım ve kendim adıma korkmadan buradan geçmek istiyorum. Buraya kavşak ve ışıklı trafik cihazını yapmalarını rica ediyorum.

"Araçların kulübemize dalmasından korkuyoruz"

Haftada 2-3 kazanın olduğuna dikkat çeken site güvenlik görevlisi Muhammet Medeni Önalan, Kazaların yaşanmaması adına önlemler alınması halinde mutlu olacaklarını söyledi.

Önalan, "Buraya kavşak ve ışıklı trafik cihazı yapılması iyi olur. Çünkü haftada hiç olmazsa 2 veya 3 kaza meydana geliyor. Hatta biz, burada güvenlik görevlisi olarak çalışıyoruz. Kulübemiz, caddeye yakın olduğu için araçların kulübemize dalmasından korkuyoruz. Örneğin, 2 gün önce de burada bir kaza meydana geldi. Ağır yaralılar vardı. Yine geçenlerde biraz daha aşağıda bir kaza oldu, o kazada da 3 kişi öldü. Bu tür kazaların yaşanmaması adına birtakım önlemler alınırsa çok seviniriz. En azından bizim can güvenliğimiz sağlanmış olur." dedi.

"Arabalar için hız sabitleme cihazı olsun"

Okula giderken kendisine de araba çarpmasından son anda kurtulduğunu belirten ortaokul öğrencisi Taha Sevim, "Okula giderken servis bizi, şu köşeden alıyor. Arabalar da buradan geçiyor, az kalsın bir araç bana vuracaktı. Geçen gün de burada bir kaza oldu. Araba takla attı. Bu kazada 1 kişi öldü. Buraya ışıkların yapılmasını istiyoruz. Kavşaklar yapılsın. Bir de burada arabalar için hız sabitleme cihazı olsun. Mesela 20 km hız üzerine araçlar çıkmasın." ifadelerini kullandı.  

"Belediye yetkilileri bu duruma el atması lazım"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Karabulut ise şöyle konuştu:

"Mahalle sakini olarak bu durumdan çok şikayetçiyiz. İki büyük cadde ortasında kavşak ve ışıkların olmaması bizi rahatsız ediyor. Gerekenin derhal yapılmasını talep ediyoruz. Artık belediye yetkilileri bu duruma el atması lazım. Ayrıca burada kazaların haddi hesabı yok, sürekli kazalar meydana geliyor. Çocuklar zor durumda kalıyor."

İLKHA


Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

Trafik ışıkları olmayan ölümcül kavşak, tehlike saçıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.