Diyarbakır'da üç önemli proje hayata geçirilecek

Diyarbakır'da üç önemli proje hayata geçirilecek

Diyarbakır Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında, ‘Suriçi Tarihi Sokaklarının Turizme Kazandırılma Projesi Teknik İş birliği Protokolü’ imzalandı.

Tarihi Suriçi’nin ihya ve imarına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, turizme katkı sunmak amacıyla üç önemli projenin hayata geçirilmesinin planlandığı protokol töreni Vali Münir Karaloğlu ile Şanlıurfa GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz’ün katılımlarıyla gerçekleşti.

İmzalanan protokol ve hayata geçirilmesi planlanan projelere yönelik açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, GAP İdaresi ile hem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hem de Diyarbakır Valiliği olarak 3 tane proje imzalandığını ve bu projelerin, bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkaracak, turizm altyapısını güçlendirecek önemli projeler olduğunu söyledi.

İki projenin Suriçi ile ilgili diğer projenin ise, Eğil Kalesi ve Eğil'deki Peygamber kabirlerinin etrafının düzenlenmesi olduğunu belirten Karaloğlu, açılmasına yönelik vatandaşların yoğun talebi olan Keçi Burcunu, imzalanan proje ile kısa zamanda tamamlayarak halkın hizmetine bir sanat galerisi olarak sunmak istediklerini ifade etti.

Diğer projelere de değinen Karaloğlu, önümüzdeki dönemde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin’e yönelik ortak bir turizm rotası oluşturulması noktasında da çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

İmza töreninde konuşan Şanlıurfa GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, bölgenin hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel gelişimini sağlayacak projelere destek vermeye çalıştıklarını belirterek protokolü imzalanan projelerin özellikle kültürel mirasın turizm odaklı kullanılmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Suriçi sokakları ve Eğil cazibe merkezi olacak

İmzalanan protokol ile ‘Suriçi Tarihi Sokakların Turizme Kazandırılması’ projesi kapsamında, Sur içinde kamu ve sivil tarihi yapıların yoğunlaştığı sokakların bakım ve onarımının yapılması, bakım ve onarım yapılan alanlarda tarihi yapıların korunmasının desteklenmesi, seçilen sokakların aydınlatma ihtiyaçlarının karşılanması, seçilen sokaklarda zemin düzeltme çalışmaları ile fiziki altyapının sağlanması planlanırken, ‘Keçi Burcunun İşlevlendirilmesi’ projesi kapsamında ise, Keçi Burcu satış ve pazarlama alanlarının tarihi dokuya uygun iç mekân tasarımlarının yapılması, tasarıma uygun bir şekilde satış ve pazarlama stantlarının oluşturulması hedeflenmektedir.

‘Eğil Kalesi ve Peygamber Kabirleri Çevre Düzenleme’ projesinde ise, Peygamber kabirlerinin bulunduğu tepe ile Eğil Kalesi’nin bulunduğu tepe arasında yürüyüş parkurunun yapılması, parkur ve Eğil Kalesi tepesi aydınlatma işlemlerinin yapılması, destinasyon alanın ve Eğil ilçe girişinden itibaren turistik alanların tabelalandırma işlemlerinin yürütülmesi, Eğil Asur Kalesi’nin yanında seyir terasının yapılması yer almaktadır.

İLKHA


Diyarbakır'da üç önemli proje hayata geçirilecek

Diyarbakır'da üç önemli proje hayata geçirilecek

Diyarbakır'da üç önemli proje hayata geçirilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.