Diyarbakır'da yarın trafiğe kapanacak yol ve alternatif güzergahlar belli oldu

Diyarbakır'da yarın trafiğe kapanacak yol ve alternatif güzergahlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki Diyarbakır ziyareti nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapanacak.

Diyarbakır Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz tarihinde Diyarbakır'a yapacağı ziyaret süresince trafiğe kapanacak yollar ile alternatif güzergahların belirlendiğini açıkladı.

Açıklamada, tedbirler kapsamında trafiğe kapanacak cadde ve sokakların isimleri şöyle:

Sur içerisine Dağkapı-Tek Kapı-Çiftkapı Urfa Kapı ve Mardin Kapı noktalarından sadece yaya geçişine izin verilecek, araç geçişleri yasaklanacaktır. Çiftkapı'dan Mardin Kapı istikametine Turistik Cadde, Ekinciler Caddesi, Lise Caddesi, Eski Hal Kavşağı ile Hintlibaba Caddesi arasındaki Ali Emiri Caddesi, Çiftkapı ile Paşa Konağı arasında Hintlibaba Caddesi, Çiftkapı'dan İçkale Saray Kapısı istikametine, araç park edilmesine izin verilmeyecektir.

Açıklamada "Park eden araçlar çekileceğinden, mağduriyet yaşanmaması için bu caddelere park edilmemesi önemlidir. İstasyon Caddesi, Sezai Karakoç Kongre Merkezi ve Valilik binası etrafındaki yollar araç trafiğine tamamen kapalı olacaktır." diye belirtildi.

Toplu taşıma araçları ve özel araçların alternatif yolları kullanabilecekleri kaydedilen açıklamada, araç trafiği için kısıtlama getirilen alanlara araçları ile gelenlerin, Fiskaya bölgesinde Büyükşehir Belediyesine ait katlı otoparkı ücretsiz kullanabileceği de yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.