Diyarbakır'da yasağın ikinci gününde de sessizlik hâkim

Diyarbakır'da yasağın ikinci gününde de sessizlik hâkim

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde ilan edilen 72 saatlik sokağa çıkma yasağının ikinci gününde de Diyarbakır sessizliğe büründü.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının ikinci gününde vatandaşların yasağa uyduğu, kentteki meydan, cadde ile sokakların boş kaldığı görüldü.

Sokağa çıkma yasağının etkileri ana yollar, cadde ve sokaklar, en işlek meydan ve parklar gibi kentin tüm noktalarında hissedildi.

Yasak ile birlikte başta tarihi Ulu Camii olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı Şeyh Said Meydanı, Eski Hal Kavşağı, Ofis Sanat Sokağı, Sakarya Caddesi, Bağlar Sağlık Ocağı Caddesi ve İstasyon Meydanı gibi noktalar boş kaldı.

Halkın dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, sokak ve caddelerde kuş sesleri yükseldi.

Kent genelinde insan ve araç yoğunluğu da en düşük seviyeye inerken, ana cadde ve mahallelerde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından oluşturulan noktalarda uygulama yapıldı.

Yapılan uygulama ve denetimlerde; sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında olan vatandaşların geçişine izin verilirken, bu özellikleri taşımayan vatandaşlar uyarılıp geri gönderiliyor. Yapılan uyarıları dinlemeyip uygulanan tedbirlere direnenlere ise 3 bin 150 TL para cezası uygulanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.