Diyarbakır'da "Yayaların önceliği kırmızı çizgimizdir" sloganıyla etkinlik düzenlendi

​Türkiye geneli 81 ilde yayaların önceliğine dikkat çekmek amaçlı düzenlenen "Yayaların önceliği kırmızı çizgimizdir" etkinliği Diyarbakır'da da gerçekleştirildi.

Etkinlik, merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı stadyum yolu üzerinde Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen etkinlik kapsamında yaya geçidinden karşıdan karşıya geçilirken trafikteki araç sürücülerine yayaların önceliği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Yıldız, "Bilindiği üzere herkesin bir kırmızı çizgisi olduğu gibi ülkemizin kırmızı çizgisi de yayaların önceliğidir. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde 12.00-15.00 saatleri arasında 'Yayaların önceliği kırmızı çizgimizdir' sloganıyla etkinlikler düzenlenmektedir. Bu vesileyle Diyarbakır'da da bir etkinlik düzenleyerek yaya geçidinde karşıdan karşıya geçtik. Sürücülere yayaların önceliği hakkında bilgilendirme yaparak bu etkinliği devam ettiriyoruz." dedi.

2018 yılında Karayolları Trafik Kanunu'nun bir değişiklik yaptığını hatırlatan Yıldız, "Bu değişikliğe göre ışıkların ve görevlilerin olmadığı yerde yaya geçitlerinin öncelik hakkı yayalara verildi. Dolayısıyla bir yaya rahatlıkla karşıdan karşıya geçebilecek ve bu durumda araçlar duracak ve yaya geçtikten sonra yollarına devam edecek. Bunun amacı yayaların güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirmektir." ifadelerini kullandı.

Yıldız, "2019 yılında Diyarbakır'da yaya geçidinde karşıdan karşıya geçen yayalara araçların çarpması sonucu 47 kaza gerçekleşirken geçtiğimiz yıl bu oran 37'ye, bu yıl da ilk 3 ay içerisinde 8'e düştü. Bu ivme olumlu olarak aşağı inmekte ama gönlümüzde geçen bu rakamın sıfır olması ve trafik kazasının gerçekleşmemesi." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.