Diyarbakır'da yeni normalleşme sürecinde kadınlar için yeni yaşam alanları oluşturuldu

Diyarbakır'da yeni normalleşme sürecinde kadınlar için yeni yaşam alanları oluşturuldu

Diyarbakır'da kadınların katılımı ile mahalle buluşmalarını başlatan merkez Bağlar Belediyesi, kendi emekleriyle hazırladıkları mahalli lezzetlerin de sergilendiği buluşma programı düzenledi.

Merkez Bağlar ilçesi bağcılar mahallesinde kadınlara yönelik program düzenleyen Bağlar Belediyesi, belediyenin kadın ve eğitim destek merkezlerinde düzenlenen faaliyetlere katılan kadınların kendi emekleriyle hazırladığı yöresel lezzetler için Ayşe Şan Parkı'nı tahsis etti.

Programın açılışında konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Gönül Seferberliği" çağrısı üzerine başlattıkları mahalle buluşmaları kapsamında kadınlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini belirterek Ayşe Şan Parkı’nı kadınların kendi emekleriyle hazırladığı mahalli lezzetlere açtıklarını söyledi.

Kadının ekonomik hayattaki önemine dikkat çeken Beyoğlu, "Türkiye’de mahalle buluşmaları başlatarak kadınlarımızla toplantılar yapmaya başlayan ilk belediye olduk. Kadınlarımızı yaşama kazandırmaya yönelik her türlü müsbet çalışmaya destek olacağız. Belediyemizin bu konuda kadınlara destek veren birim ve merkezleri var. Kadınlarımız buralarda mesleki eğitimler alıyor. İşte bu kadınlarımızın öncülüğünde ilçemizdeki kadınların katılımı ile Ayşe Şan Parkımızı kadınlarımızın kendi emekleriyle hazırladığı mahalli yemeklerin hizmetine hazırlıyoruz." dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Başkan Beyoğlu’nun çok başarılı bir sosyal,hizmet ve gönül belediyeciliği örneklerini ortaya koyduğuna dikkat çekerek kadınlara yönelik çalışmaların gurur verici olduğunu anlattı.

Kaya,”Kadın semt pazarından bugünkü bu güzel çalışmaya kadar başkanımızın kadınlara yönelik hizmetleri biz kadınları gururlandırıyor. Bağlar’ın bundan önceki dönemlerini de biliyoruz. Hüseyin Beyoğlu başkanımız kısa sürede zihniyet değişimi ve hizmet farkı ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.