Diyarbakır’da yenilenen eğitim programı tanıtım semineri gerçekleştirildi

Diyarbakır’da yenilenen eğitim programı tanıtım semineri gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen müfredat programının tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen müfredat programının tanıtım semineri Bağlar Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Seminere, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürümü Hasan Aslan, il milli eğitim müdür yardımcıları, 17 ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim şube müdürleri, il zümre başkanları ve formatör öğretmenler katıldı.

Seminerde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, katılımcılara hitap ederek 2005 yılında da bir müfredat değişiklinin yapıldığını hatırlattı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, o müfredatın tam olarak tanıtılamadığı için, müfettişlerin bile anlamakta zorluk çektiği için müfredat değişikliğinin bir ayağının havada kaldığına dikkat çekti. 

Aslan devamla, “Ama şimdi Bakanlığımızın ‘Talim ve Terbiye Kurulu’nun himayelerinde yeni hazırlanan müfredatı bütün illerimizde, ilçelerimizde, köylerimize varıncaya kadar formatör öğretmenlerimiz tarafından bütün öğretmenlerimize anlatacaklar. İlçe Milli Eğitim müdürlerimiz ve okul müdürlerimiz bu konuyu özellikle takip edecekler. Mesaiyi doldurmak için değil, bütün öğretmenlerimiz yeni müfredatı bu süre içerisinde en iyi şekilde anlamış olacaklar. Bilgi çok hızlı değiştiği için bu değişikliğe bizim de ayak uydurmamız lazım. Bu anlamda Bakanlığımızda da çok büyük değişiklikler ve yenilikler oluyor.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’nin en önemli bakanlığı olduğunu söyleyen Aslan, bazı okul ziyaretlerimde edindiği izlenimi aktararak, 20-30 yıllık öğretmenlerin hâlâ eski alışkanlıklarıyla eğitim-öğretime devam ettiğinin altını çizdi.

Aslan, “Siz ortaya hangi müfredatı, hangi yeniliği koyarsanız koyun kısmen de olsa bazı öğretmenlerimiz alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar. Öğretmenlerimiz kendi alışkanlıklarıyla değil, değişen bilgiye ayak uydurmak için formatör öğretmenler, okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri bütün gücüyle çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bizzat bizler de bunu sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Hiç kimse bu yeni müfredatın anlaşılması ve anlatılmasını konusunu zerre miktarı kadar hafife almayacak. Bu müfredat ilden en ücra köye kadar bütün öğretmenlerimize anlatılacaktır ve uygulaması da sağlıklı bir şekilde sürdürülecektir.” ifadelerini kullandı.

Aslan’ın konuşmasının ardından Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyüp Tanyıldız tarafından Yenilenen Eğitim Programlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Seminer, sunumun ardından gerçekleşen kokteylle son buldu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler