Diyarbakır’da yeşil fasulye üreticisinin başı yeşil kurtla dertte

Diyarbakır’da yeşil fasulye üreticisinin başı yeşil kurtla dertte

​Anız yakma nedeniyle yeşil alanlara yönelen yeşil kurtla, başı dertte olan çiftçi yetkililerden destek talebinde bulundu.

Diyarbakır’da anız yakmada yararlı böceklerin yok olması nedeniyle yeşil kurt yeşil alanlara yöneldi. Başı yeşil kurtla dertte olan çiftçi, ilaçlama ile sorunun önüne geçmeye çalışıyor.

Merkez Sur ilçesine bağlı Kervanpınar köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Osman Eren, 4 dönüm tarlasına yeşil fasulye ektiğini fakat yeşil kurttun tarlasına musallat olduğunu belirtti.

İlaçlama yapmasına rağmen yeşil kurtların gitmediğini ifade eden Eren, tarlasını ikinci bir defa ilaçlamayı düşündüğünü söyledi.

Tarlasına ektiği fasulyenin ikinci ürün olduğunu dile getiren Eren, “Kurt girmiş kökten fasulyeyi yiyor. Bir sefer fasulyeleri ilaçlamışız, ikinci sefer de ilaçlama için hazırlık yapıyoruz. Yeşil kurtlar fasulyeyi kökünden yiyorlar, bundan dolayı aynı tarlaya 2-3 seferdir fasulye ekmişiz. Yeşil kurtların nereden geldiğini bilmiyoruz, ilaççıya soruyoruz, bize ‘ilacı budur’ diyor, halk ilacı alıyor, ilaç ise parayı. Şu anda yeşil kurt nedeniyle ilaçlar havaya gidiyor. Toplamda 20 dönüm ekili tarlamız var bunun 4 dönümüne fasulye ekmişiz, patlıcanı, biber, domatesi ayrı ekmişiz ama zordur. Hesabını yapıyoruz parası çıkmıyor.” dedi.

Son olarak yetkililere çiftçiye destek konusunda seslenen Eren, “Bizim de kuvvetli bir sahibimiz yoktur. Kuvvetli sahibi olanlar destek alıyor, onlara her türlü yardım ediliyor ama bizim kimsemiz yok. Zengin tabakasının sahibi var, biz fukaralar sonuna kadar uğraşıyoruz ama bir şey elde edemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler