Diyarbakır'daki AVM'ler bugün açıldı

Diyarbakır'daki AVM'ler bugün açıldı

​Coronavirus nedeniyle bir aydan fazladır kapalı olan AVM'ler, hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı mayıs ayı "Normalleşme Planı" kapsamında bugün faaliyete geçti.

Türkiye genelinde kapalı olan AVM'ler, Normalleşme planı ve alınan tedbirler kapsamında halkın ihtiyaçlarını karşılamak için mesaiye başladı.

Bu minvalde, Diyarbakır ilindeki AVM'ler de vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla sabah saat 10.00'da açıldı.

Diyarbakır'da AVM'si bulunan işletme sahiplerinden Halim Karavil, Sağlık Bakanlığının yayımladığı genelgenin tamamını AVM'de uyguladıklarını belirterek bu kapsamda saat 10.00'da AVM'yi açtıklarını söyledi.

AVM girişinde termal kameralar yerleştirdiklerini dikkat çeken Karavil, ateşi anormal olan kişileri tespit edip sağlık kuruluşlarına bildirdiklerini vurguladı.

AVM içerisinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyacak her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Karavil, bu kapsamda AVM içerisindeki iş yerleri sahiplerine de iç yazışma ile bilgilendirme yapıldığını ifade etti.

"Biz Sağlık Bakanlığının yayımladığı genelge ile hareket ediyoruz"

Sağlık Bakanlığının AVM'ler için yayımladığı genelge kapsamında hareket ettiklerini belirten Halim Karavil, "Biz, Sağlık Bakanlığının yayımladığı genelge ile hareket ediyoruz. Biz, bu genelgenin tamamına uyuyoruz. Örneğin; termal kameralar girişe koyduk. Ateşi yüksek olanları ölçüyor. Ayrıca giriş-çıkışları düzenli bir hale getirdik. Bunun dışında hijyenik ortamlar sağladık. Kısacası genelgede belirtilen bütün talimatları yerine getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

 "Sosyal mesafe kuralını uygulayarak maskesiz vatandaşları içeri almıyoruz"

Sosyal mesafe kuralını yerine getirmek için birçok önlem aldıklarını belirten Karavil, "İç yazışmalar ile birlikte burada bulunan işletmeciler de ne yapmaları gerektiği noktasında bilgilendirildi. Yine AVM'de 17 kişilik olan asansör kapasitesini Sağlık Bakanlığımız belirttiği sosyal mesafe kuralından dolayı sayıyı 4'e indirdik. Yürüyen merdivenlerin tümünün önünde 2 metre sosyal mesafe kuralı uyarı çıkartmaları koydurduk. Maskesiz vatandaşları içeri almıyoruz." ifadelerini kullandı.


AVM'ler bugün açıldı

AVM'ler bugün açıldı

AVM'ler bugün açıldı

AVM'ler bugün açıldı

AVM'ler bugün açıldı

AVM'ler bugün açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler