Diyarbakır'daki okullara 599 temizlik görevlisi alınacak

Diyarbakır'daki okullara 599 temizlik görevlisi alınacak

​Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce 17 İlçe Milli eğitim Müdürlüğü nezdinde 599 Temizlik kontenjanı için en fazla 8 ay 20 gün süreli Toplum Yararına Programlar açılacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılında eğimin daha sağlıklı ortamlarda verilerek bulaş riskini minimuma indirme amaçlı mevcut okullara temizlik personeli istihdam edilecek.

Bugün itibariyle başlayan başvurular 14 Eylül Salı günü sona erecek şekilde 5 gün sürecek. Söz konusu başvurular kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak.

TYP kapsamında işe alınanların istihdamı 11 Ekim'den 30 Haziran 2022'ye kadar sürecek.

Noter Kurası Yöntemiyle seçilecek olan adayların kuraları, salgın koşulları sebebi 29 Eylül çarşamba günü elektronik olarak noter huzurunda Kurum ve Yüklenici temsilcileri nezaretinde çekilecek.

35 yaşını doldurmuş olmak koşulu aranıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde açılan ve tüm ilçelerde çalıştırılmak üzere başvurusu alınacak TYP projelerine katılımcı olarak seçilecek erkek adaylar için engelli ve eski hükümlülük durumları hariç 35 yaşını doldurmuş olmak koşulu aranıyor.

SGK sorguları esnasında 4/a sigortalılığı, emeklilik kaydı ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler TYP’den yararlanamayacak, başvuru tarihinden önceki bir ay içerisinde SGK 4/a sigortalı kaydı olanlar katılımcı olarak seçilemeyecek.

TYP’ye müracaat edenler başvuru süresi içerisinde başvurularını internet üzerinden sisteme kendi şifresiyle girerek iptal edebilecek. Salgın koşulları sebebi ile kurum kullanıcısının başvuran yerine geçerek iptal işlemi yapması mümkün olmayacak.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde aynı hanede oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalışan hane halkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek.

Başvuruda bulunacak adayın hane aylık net geliri asgari ücretin 1,5 katını aşmamalı

Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda, yani belgelenebilen aylık net geliri 4 bin 238,85'i, brüt geliri 5 bin 366,25 TL’yi aşıyorsa bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP’ye katılamayacak.

Kura sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp yüklenici ve İŞKUR tarafından adres, SGK sigortalılık, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorguları, gelir tespiti, katılımcı geçmiş sorguları ve kursiyer geçmişleri sorguları gibi gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecek. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacak.

Nihai listelerin 8 Ekim cuma günü açıklanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler