Diyarbakır’daki patlamada piknik tüpü kullanılmış
HDP’nin Diyarbakır’da dün düzenlediği miting sırasında meydana gelen patlamalar ile ilgili polisin yaptığı ilk incelemelerde, piknik tüpünün içine yerleştirilmiş yüzlerce metal bilye ve güçlendirilmiş patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiğinin tespit ettiğ
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme Birimlerinin, Savcıların gözetiminde olay mahallinde yaptıkları ilk inceleme sonucunda, piknik tüpünün içine yerleştirilmiş yüzlerce metal bilye ve güçlendirilmiş patlayıcı düzeneğinin yerleştirildiği piknik tüpünün patlatılması sonucu olayın yaşandığını tespit etti.
Polis ekipleri, olayın yaşandığı bölgede saçılmış halde 100’den fazla metal bilye ile patlayan piknik tüpünün parçalarını topladı. İkinci patlamanın yaşandığı yerde ayrıca bir adet parçalanmış cep telefonu ile bataryasını bulan ekipler, materyalleri incelemek üzere laboratuvara götürdü.
Patlayan piknik tüpü parçalarının üzerinde parmak izlerinin tespit edildiği belirtilirken, olayla ilgili henüz herhangi bir şüpheli tespitinin yapılmadığı, İstihbarat ve Terör uzmanlarının bölgedeki tüm MOBESE kayıtlarını inceleye başladığı belirtildi. (İLKHA)
DİHA'nın patlamadan önce patlatılan tüpün fotoğrafını çekmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.