Diyarbakır'daki PKK operasyonunda 10 sığınak ve mağara imha edildi

Diyarbakır'daki PKK operasyonunda 10 sığınak ve mağara imha edildi

Diyarbakır'ın 3 ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda 5 sığınak, 5 mağara ve 2 kaya kovuğu imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve kırsal alanda 12 Aralık'ta başlatılan operasyonun, bugün saat 02.00 itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Operasyonda tespit edilen PKK'nin kullandığı 5 kış sığınağı, biri 15 bölümlü olmak üzere 5 mağara ve biri 10 kişinin barınabileceği 2 doğal kaya kavuğunun, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Sığınaklarda, toprağa gömülü vaziyetteki bidonlar içerisinde ve arazi aramasında EYP düzeneği, mühimmat ve yaşam malzemeleri ile örgütsel dokümanların ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir." denildi.

Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri neticesinde bin 146 kişi ile 528 aracın sorgulamasının yapıldığının aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Operasyon bölgesi içerisindeki 31 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, biri 'kasten öldürme', 'bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma, taşıma veya bulundurma', 'hükümlü ve tutuklunun kaçması' ve 'pek az sayıda mermi bulundurma veya taşıma' suçlarından hakkında 'aranıyor' kaydı bulunan A.T. isimli şahıs olmak üzere toplam 8 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmış, gözaltına alınan A.T. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.