Diyarbakır'daki silahlı saldırıda ölü sayısı 2 oldu

Diyarbakır'daki silahlı saldırıda ölü sayısı 2 oldu

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı bir köyde bu sabah yaşanan silahlı saldırıda, 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Bismil’e bağlı Çepikli köyünde bugün sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı olayında 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 7 kişi de yaralandı.

 

Edinilen bilgilere göre, bugün sabah saat 08.00 sıralarında Çepikli köyünde C.U. isimli bir kişi, Ali D.’nin (54) evine silahlı saldırı düzenleyerek kendisini öldürdü, aynı aileden Remziye D. (55), Muhammed Ali D. (27), Nevroz D. (19), Aynur D. (23), Ayşe D. (22)  ile Mehmet K. (34), Hüseyin A. ve Nihat S. ise yaraladı. 

 

Saldırıda yaralananlar Diyarbakır’a sevk edilirken Muhammed Ali D., Nihat S. ve Nevroz D.’nin durumlarının ağır olduğu belirtildi. Durumu ağır olan Nihat S. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece olayda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

 

Köyde devam eden olayların devamında kesin olmamakla beraber adı öğrenilemeyen bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtilriken, karşılıklı olarak 3 ev ateşe verildi. Olaylara müdahale etmek için köye giden ambulans, itfaiye ve polisin köye girişine izin verilmezken, köye giren jandarma ile köylüler arasında da arbede yaşandığı 2 askerin yaralandığı belirtiliyor.

 

Gerginliği devam ettiği köye girmeye çalışan polisin ve askerin, helikopter ve panzer desteğiyle köye girerek olaylara müdahale etmesi bekleniyor.

 

Köy girişinde bekleyen ambulans ve itfaiye ekipleri de, asker ve polisle birlikte köye girerek yaralılar ve yangına müdahale etmeyi bekliyor.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.