Diyarbakır'daki zabıtalardan 'yaka kameralı' denetim

Diyarbakır'daki zabıtalardan 'yaka kameralı' denetim

Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, yaka kameralı denetimler sayesinde hem kendilerini kontrol etme imkânı bulacaklarını hem de zabıtaları itham altında bırakacak olası durumlardan kurtulacaklarını söyledi.

6 bine yakın esnafın bulunduğu Sur ilçesinde, esnafla olan münasebetleri düzeltmek, yaşanan sıkıntıları azaltmak ve oluşabilecek ithamların önüne geçmek amacıyla, zabıtalar bundan sonra kameralı denetim yapacak.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, ilçenin zabıta faaliyetleri bakımından yoğun bir ilçe olduğunu belirterek "Diyarbakır'ın kalbinin attığı, esnaf yoğunluğu olan ve 6 bine yakın esnafın olduğu Sur içerisinde zaman zaman esnafla zabıtalar arasında sıkıntılar oluşuyordu. Oluşan sıkıntılarda biz hem arkadaşlarımızı daha dikkatli davranmaya teşvik etmek, hem de esnafla olan münasebetlerini düzeltmeleri noktasında bugün farklı bir uygulamaya geçtik." dedi.

"Bu uygulamayla hem kendimizi kontrol edeceğiz hem de arkadaşlarımız daha dikkatli davranacak"

Zabıtaların zaman zaman zan altında bırakıldığına vurgu yapan Çiftçi, "Yaka kamerasıyla arkadaşlarımızın çalışmalarını da takip edeceğiz. Daha şeffaf daha hesap verilebilir ve kamuoyunda olan bütün faaliyetleri paylaşabileceğimiz güzel bir ortama kavuşmuş olacağız. Zaman zaman tezgâh kuranlarla zabıtaların sıkıntıları oluşuyordu. Bazen zabıtayı zan altında bırakacak esnafın uygulamaları oluyordu. Bundan dolayı sosyal medyada farklı hesaplarda bizi itham altında bırakan açıklamalar oluyordu. Bu uygulamayla inşallah hem  kendimizi kontrol edeceğiz hem de arkadaşlarımız daha dikkatli davranacak" ifadelerini kullandı.

Çiftçi'nin konuşmasının ardından yaka kameraları takılan zabıtalar, Sur ilçesinde ilk denetimlerini gerçekleştirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler