Diyarbakır'ın sesini büyük şehirlerde duyurabilmek istiyoruz

Diyarbakır'ın sesini büyük şehirlerde duyurabilmek istiyoruz

Diyarbakır'da çocuklardan oluşan Sevgi Korosu, kentin sesini büyük şehirlerde duyurabilmek adına çalışmalar yapıyor.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 150 çocuktan oluşan Sevgi Korosu, öğrendikleri tasavvuf, halk, popüler ve sanat müziklerini geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Kayapınar Belediyesine bağlı Cegerxwin Kültür Merkezi'nde saatlerce çalışan çocuklar, hem kentin sesini büyük şehirlerde duyurabilmek hem de çocukların büyük şeyler yapabildiklerini göstermek istiyorlar.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapan eğitmen Kubilay Göçli, "Buradaki amacımız, çocuklarla birlikte çok önemli şeyler başarabileceğimizi göstermek ve ifade edebilmek. Koromuzun şöyle bir özelliği var: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en kalabalık ve en büyük korosuyuz. Gitar korosu olarak da Türkiye'nin en büyük gitar korosuyuz. Biz, bu çocuklarla birlikte Türkiye'nin en güzel korolarından biri olacağız." dedi.

"Sesimizi büyük şehirlerde duyurabilmek istiyoruz"

Diyarbakır'ın sesini diğer büyük şehirlerde duyurabilmeye çalıştıklarını anlatan Göçli, sözlerini şöyle tamamladı: "Amacımız, Güneydoğu Anadolu'da, Diyarbakır'ın ortasında yetişmiş bu çiçeklerle birlikte sesimizi Türkiye'nin büyük şehirlerinde duyurabilmektir. Bir nevi bir sevgi köprüsü, sevgi korosu olabilmek istiyoruz. Bu konuda tüm desteklere ihtiyacımız var ve açığız."

"Müziği sevmek ve sevdirmek amacıyla buradayız"

Kültür merkezinde eğitim alan çocuklardan Berranur Yüce de "Burada konser için çalışmalar yapıyoruz. Önce Diyarbakır'da konser yapacağız ama hedeflerimiz büyük. Turnelere de çıkmak istiyoruz. Aslında hepimiz müziği çok seviyoruz. Müzik bizim hayatımızın çok önemli bir yerindedir. Müzik, hem kendimizi ifade etmemiz hem özgüvenimiz açısından her zaman bizim yanımızda olmuştur. Müziği sevmek ve sevdirmek amacıyla buradayız. Diyarbakır'daki çocuk ve gençler olarak, Diyarbakır'da böyle etkinliklerin daha fazla olmasını ve sürekli olarak devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İmkân verilirse çok daha güzel şeyler yapabiliriz"

Yeteneklerini daha büyük mecralarda icra etmeye çalıştıklarını dile getiren Muhammed Ali Aydeniz ise "Yeteneğimizi konuşturmak istiyoruz. Her çocuğun daha büyük şeyler yapabileceğini göstermek istiyoruz herkese. İmkân verilirse çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Aslında bir çocuğun ne kadar güçlü olduğunu gösterebiliriz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler