Diyarbakırlı aileler Dünya Kudüs Günü'nü evlerine taşıdılar

Diyarbakırlı aileler Dünya Kudüs Günü'nü evlerine taşıdılar

Ramazan'ın son cuması olan 'Dünya Kudüs Günü' programları Covid-19 önlemleri kapsamında yapılmazken Diyarbakırlı Kudüs sevdalısı halk, Kudüs'e olan sevdalarını evlerinde haykırdı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı tüm kurum, kuruluş, vakıf ve platformlar çalışmalarını askıya almakla beraber programlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Her sene dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da düzenlenen ve en son geçtiğimiz yıl İstasyon Meydanı'ndan Çift Kapı mevkiine kadar on binlerin katılımıyla yürüyüş düzenlenmiş, Dünya Kudüs Günü etkinlikleri icra edilmişti.

Cuma günü tüm dünyada farklı etkinlikler ile düzenlenecek olan Dünya Kudüs Günü'nü Covid-19 salgını nedeniyle evinde geçirmek zorunda kalan Diyarbakırlı aileler düzenlemiş oldukları bazı etkililiklerle Kudüs ve Mescidi Aksa duyarlılığını diri tutmaya çalışıyor.

'Dünya Kudüs Günü'nü evlerine kutlayan aileler, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğü için evlerinde adeta bir miting havası oluşturdular.

Şiir, ilahiler okuyup sık sık tekbirler getiren çocuklar, "Elimizden çekeceğiniz var siyonist işgalciler. Adı Kudüs olan bir güzele sevdalıyız. Kudüs İslam'ın başkentidir. Mescidi Aksa onurumuzdur. Kudüs bizimdir. Hamas'a selam direnişe devam. Kudüs izzettir, şereftir. Kudüs siyonizme mezar olacak." yazılı pankartlarla evlerini süslediler.

Yaptıkları etkinliklerle ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan aileler, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Dünya Kudüs Günü'nü evlerine taşıdıklarını belirttiler.

Her sene Ramazan ayının son cuma gününün Dünya Kudüs Günü olarak anıldığını hatırlatan Musab Çetinkaya, Dünya Kudüs Günü'nü evlerine taşımalarının sebebinin çocuklarına siyonist işgalcilerin Filistinlilere yaptığı zulümleri aşılamak ve Kudüs'ün Müslümanlar için bir değer olduğunu göstermek olduğunu söyledi. 

"Kudüs'ü unutmadığımızı göstermek için etkinlik yaptık"

Çetinkaya, "Her sene Ramazan ayının son cuma günü Dünya Kudüs Günü olarak sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktaydı. Bu yıl ise Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle birçok etkinlik aksadığı gibi 'Dünya Kudüs Günü' etkinlikleri de aksadı. Bizde Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak ve çocuklarımıza siyonist işgalcilerin yaptığı zulümleri öğretmek, aşılamak adına evimizde 'Dünya Kudüs etkinliği' yaptık. İnşallah Kudüs özgür olur. Temennim o dur ki Müslümanlar bir olup siyonist işgalcilere, emperyalistlere ve Amerika'ya karşı dik dururlar. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa' ya sahip çıkılması gerekir. Bu şekilde Mescidi Aksa'yı tekrar İslam'ın güzel beldesi haline getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Akrabalarıyla Dünya Kudüs Günü'nü kutladığını belirten Elif Tekin, "Bugün Dünya Kudüs Günü'dür. Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve akrabalarımızla bir araya gelip Dünya Kudüs Günü'nü kutluyoruz." dedi.

"Dünya Kudüs Günü münasebetiyle evde etkinlik düzenledik"

Bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle evlerinde etkinlik düzenlediklerini söyleyen Furkan Medeni Çetinkaya, diğer ailelerin de Dünya Kudüs Günü'ne özel evde etkinlik yaparak günlerini geçirmelerini tavsiye etti.

Çetinkaya, şunları söyledi: "Her sene Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü'dür. Bu Dünya Kudüs Günü'nde her yıl etkinlikler ve mitingler yapılırdı. Bu sene ise Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle mitingler ve etkinlikler iptal edildi. Biz Dünya Kudüs Günü'nü evimizde akrabalarım ve kardeşlerimle birlikte etkinlik düzenleyerek kutladık. Diğer ailelerin de Dünya Kudüs Günü'ne özel evde etkinlik yaparak günlerini geçirmelerini tavsiye ediyorum."

Yüsra Çetinkaya, "Biz ailece her yıl Dünya Kudüs Günü'nde mitinglere ve etkinliklere gidiyorduk ama bu yıl mitingler ve etkinlikler iptal edildiği için ailece evde etkinlik düzenledik." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.