Diyarbakırlı öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına başladı

Diyarbakırlı öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına başladı

​Bugün itibariyle 2022-2023 öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler 3 aylık yaz tatilinden sonra okulun yolunu tuttu.

2022-2023 öğretim yılı bugün itibariyle başladı.

Yeni öğretim yılında kimi öğrenciler eski sınıf arkadaşlarıyla eğitimine devam ederken kimileri ise bir üst okula geçmeleri dolayısıyla okul değiştirdi, yeni arkadaş çevresi edinmeye hazırlanıyor.

Sabahın erken saatlerinde yeni ders yılına hazırlanan öğrenciler, velileriyle beraber okul yolunu tuttu.

Okulun ilk gününde duygu ve düşüncelerini paylaşan velilerden Mehmet Salim Sekendiz, 11'inci sınıfa geçen kızı için okula geldiğini belirtti.

Öğretim yılının verimli geçirilebilmesi için aileler ve okul yönetimi olarak yapılması gereken bazı noktalara değinen Sekendiz, "Öğrencilerin kılık kıyafetlerine dikkat etmesi lazım. Gerektiğinde biz veliler olarak da bu işe el atmalıyız. Okuldan çıktıkları zaman öğrencilerin nereye gittiğini kontrol etmeliyiz. Nihayetinde bir okul yöneticisi okul dışında öğrencileri kontrol edemez, bu konuda bizim duyarlı olmamız gerekir." dedi.

Şimdiden Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlandığını ifade eden 12'nci sınıf öğrencisi İbrahim Eral ise "Okullar açıldığı için mutluyum, arkadaşlarımı özledim. Bu üç ay içinde dershaneye gittim. Ayrıca YKS sınavı için kütüphanede ders çalışıyordum, derslerimde iyi gibi. Hedefim eczacılık, bu sene kazanamazsam gelecek sene tekrardan sınava hazırlanacağım." ifadelerini kullandı.

631efa2c8767b-001.jpg

631efa55147f4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.