Diyarbakırlılar bayram namazını 5'inci Harem-i Şerif'te eda etti

Diyarbakırlılar bayram namazını 5'inci Harem-i Şerif'te eda etti

Ramazan Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde 5'inci Harem-i Şerif olan tarihi Ulu Camii'ne gelen Müslümanlar, bayram namazı heyecanı yaşadı.

Kılınan bayram namazı sonrası bayram hutbesini okuyan Ulu Camii İmam Hatibi Hafız Hidayet Yılmaz, "Yüce Rabbimiz, 'Allah'ın ipine, Kur'an'a sımsıkı sarılın. Bölünüp parçalanmayın.' buyurmaktadır. Bizler de Rabbimizin bu çağrısına kulak verip kenetlenirsek bayramımız bayram olur. Sevgili Peygamberimiz 'Müminler bir binanın birbirini destekleyen yapı taşları gibidir.' buyurmaktadır. Bizler de bu hadis gereğince kardeşliğimizi gözetip, karşılıklı hak ve hukukumuzu korursak bayramımız bayram olur. Tekbirlerle, salât-u selamlarla ve gönülden yakarışlarla ellerimiz ve kalplerimiz birleştiğinde bayramımız bayram olur." şeklinde konuştu.

Zulüm altındaki mazlum Filistin halkının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Anne ve babalar, bombalar altında can veren masum evlatlarının acısıyla feryat ediyor. Gözyaşına mahkûm edilen her bir Müslüman, zalimlerin elinden kurtulacağı bayram sabahını bekliyor. Bize düşen, kardeşlerimizin acılarını el birliğiyle dindirmek ve umutlarını diri tutmak için gayret göstermektir. Zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer almaya, her türlü kötülükle mücadeleye devam etmektir. Unutmayalım ki bu, hepimiz için insani, İslami ve vicdani bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

Okunan hutbenin ardından Diyarbakırlılar musafahalaşarak bayramlaştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.