Diyarbakırlılar Kadir Gecesi'nde Ulu Cami'ye akın etti

Diyarbakırlılar Kadir Gecesi'nde Ulu Cami'ye akın etti

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Diyarbakırlılar, kandil programı münasebetiyle tarihi Ulu Cami'ye akın etti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının son gecelerinden biri ve aynı zamanda bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Diyarbakırlılar, kandil programı münasebetiyle tarihi Ulu Cami'ye akın ettiler.

Tarihi Ulu Camii'ni Kadir Gecesi münasebetiyle hınca hınç dolduran Diyarbakırlılar cami avlusuna taştı. Yatsı namazı kılmak isteyen cami cemaati içeride yer bulamayınca namazlarını dışarıda sağanak yağmurun altında eda ettiler.

Kandil programı kapsamında Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır gecenin ehemmiyetine yönelik vaaz verdi.

Kadir Gecesi ile ilgili duygularını paylaşan cami cemaatinden Kenan Çaksu, bu gecenin geçmiş günahların affı için büyük fırsat olduğunu belirterek, "Kadir Gecesi'nde insanın ilk aklına gelen geçmiş 11 ay boyunca nefsine yapmış olduğu zulümlerdir ve bu ayların telafi edilmesidir. Kişi 11 ay boyunca işlediği hata ve günahların telafisini bu ay içerisinde özellikle son günlerde en hayırlı bir şekilde iman ile yapabilir. Bu gece özellikle Arakan, Yemen, Afganistan ve diğer tüm İslam beldelerindeki Müslüman kardeşlerimize özel dualar yapmamız gerekir. Elimizden geliyorsa maddi ve manevi yardımlarda da bulunmamız gerekir. Tek kurtuluşumuz İslam ümmetinin birleşmesidir." dedi.

Kadir Gecesi'ni İslam'ın doruğa çıktığı nokta olarak tanımlayan Süleyman Köse, "Bu gece kendimizi Müslüman olarak çok kuvvetli hissettiğimiz anlardan biridir. Allah'ın bize bahşettiği özel günlerden bir gecedir. Namaz-niyazla, ibadetle dopdolu İslam'ı yaşayabilmemiz için en güzel andır. Bu gece bol bol ibadet etmeli, eşe-dosta, akrabaya, Müslümanlara, hastalarımıza, yetimlerimize, kimsesizlerimize ve ahiretimiz için dua edelim." şeklinde konuştu.

Yaklaşan bayramın hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Enes Çevik, "Bu gece Müslüman kardeşlerimiz için dua etmemiz gerekir. Bayramı'nda ümmet için hayırlara vesile olmasını diliyor, insanların bir arada yardımlaşarak birlikte yaşamalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca tövbe kapısının açık olduğunu hatırlatan Muhammed Çim, özellikle bu gecenin önemine dikkat çekti.

Çim, "Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir, sevabı ve mağfireti çoktur, bu ay tövbe etmek isteyenlere tövbe kapısı açıktır. Özellikle Kur'an'ı Kerim bu gece indiğinden dolayı Kadir Gecesi'nin maneviyatı daha yüksektir. Çok şükür Rabbimize bizi bugünlere kavuşturdu, bugünleri gösterdi." şeklinde konuştu.  

Bu gece bol bol Kur'an'ı Kerim okunması gerektiğini belirten Çim, "Özellikle bugün Kur'an'ı Kerim'in nazil olduğu çok aziz bir gündür. Allah-u Teala'nın ipi olan Kuran'a sarılmazsak ümmet bölünür. Onun için özellikle bu gün özel bir anlam taşıyor, ayrı bir önem vermemiz lazım. Ayriyeten bugün İslam ümmeti perişan halde. Özellikle Filistin'de Kudüs'te büyük bir yara vardır. Allah, Filistinli kardeşlerimize, Afrika'daki yoksul insanlara ve zulüm altında inim inim inleyen Müslümanlara yardım etsin. Kudüs'ün kurtuluşu için bu günlerde daha fazla dua etmemiz lazım. Çünkü dua müminin silahıdır." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler