Diyarbakırlılardan kutlu doğuma destek

Diyarbakırlılardan kutlu doğuma destek

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine Diyarbakır halkından destek geldi.

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü düzenlenecek olan ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliğine Diyarbakırlılar destek vereceklerini ve etkinliğe iştirak edeceklerini söylediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine Diyarbakırlılar, katılacağını belirttiler.

Hz Muhammed'in Kutlu Doğum'unun bilincinde olması gerektiğini belirten Muhammed Onavcı, “Kutlu Doğum ayın bilincinde olmamız gerekiyor. Bu ayda Peygamber Efendimiz doğduğunu biliyoruz. En azından bol bol salâvat getirelim.  İnsanları teşvik edelim belki hidayete gelirler. Binlerce insanların katılımıyla gerçekleşiyor. Düzenlenen etkinlikler gösterdi ki Diyarbakır halkı peygamberini seviyor. Halkımız inşallah bunlar bu mübarek toprakların bozulmasına izin vermeyecektir.” dedi.

Müslümanların örnek alması gereken bir ay olduğunu ve bu mübarek ayda dine yönelmek için bir fırsatı bilmesi gerektiğini belirten Serhat Çelik, Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek Kutlu Doğuma gideceğini söyledi.

Hz Muhammed'in geliş amacının insanlara tevhit inancını yaymak olduğunu söyleyen Ömer Eroğlu, "Tevhidi, Peygamber Efendimiz en güzel şekilde anlatmış. Kur’an-ı Kerimde bize aktararak bizde İslam ümmeti olarak tevhit inancı üzerine inşa etmemiz lazım. Tevhit bataklık üzerine inşaat edilmez. Bizim İnancımız yanlış ideolojiler üzerine bina edilemez. Bizde Kur’an-ı iyice öğrenmemiz zorundayız. Ondan Peygamber Efendimizin hayatını nasıl yaşadığını hadislerden öğrenmemiz lazım ve kurtuluşun İslam da olduğunu göreceğiz. Bu idrak ile Kutlu Doğumu ihya edeceğiz. Diyarbakır’da yapılacak Pazar günü Kutlu Doğum etkinliğine gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ali Tektaş da Diyarbakır’da Pazar günü yapılacak Kutlu Doğuma katılacağını belirterek etkinliği heyecanla beklediğini söyledi. Son olarak Nihat Ayyeşil ise Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine katılmak istediğini ifade ederek programa katılanların Allah hayrını kabul etsin dileğinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.