Doğa Dostu Manisa Tarzanı anıldı

Doğa Dostu Manisa Tarzanı anıldı

Manisa'da 8. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri, düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı.

MANİSA -  8. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri, düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayan etkinlikler, Top Kale mevkiindeki evinin önündeki törenlerle devam etti.

 

Törenlere Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan, daire müdürleri, TEMA gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

 

Manisa’nın kimliklerinden bir tanesi olan Manisa Tarzanı’nı anma etkinliklerinde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Vali Savaş, gençlerden orman yangınlarına sebep olacak işlemlerden uzak durmasını istedi.

 

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bilenen tek çevreci kahraman olan Manisa Tarzanı, Hayatını yeşile adamış bir halk kahramanıdır. Manisa'yı tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adamış bu gönül insanı,  yaşadığı süre boyunca binlerce ağaç dikmiş ve adını dünyanın ilk çevrecisi olarak duyurmuştur.. Manisa Belediyesinin kadrolu elemanı olarak işe başlayan ve park bahçe işlerinde yıllarını bahçıvan olarak sürdüren Ahmet Bedevi, Manisalıların da yeşilli korumasına aracılık etmiş, yaşadığı yıllarda çocuk olan şimdinin büyüklerine ağaç ve çiçek sevgisini aşılamıştır” dedi.

 

Öte yandan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ahmet Uğur Say da, yürüyüş boyunca Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi canlandırdı. Yürüyüş, Saruhan Park’taki fidan ve lokma dağıtımı ile son buldu.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.