Doğalgaz çalışmaları vatandaşları mağdur ediyor

Doğalgaz çalışmaları vatandaşları mağdur ediyor

Batman’da vatandaşlar, doğalgaz çalışmalarında yapılan kazılar nedeniyle yollarda oluşan çukur, toz ve dumandan dolayı mağdur olduklarını belirttiler.

Cadde ve sokaklarda meydana gelen çukurlardan ve çıkan toz, dumandan nefes alamaz hale geldiklerini söyleyen Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, yaşanan duruma tepki gösterdiler.

Doğalgaz çalışmalarının kış mevsimi öncesinde bitirilip yolların bir an önce onarılmasını isteyen mahalle sakinleri, belediyeye çağrıda bulundular.

“Toz ve dumandan vatandaş mağdur”

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, belediyeden çalışmalar bitene kadar günde iki veya üç defa sulama yapmalarını istediklerini belirtti.

Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istediklerini ifade eden Ak, “Mahallemizde doğalgaz çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın çoğu yapılan çalışmalardan dolayı çıkan toz ve dumandan şikâyetçidir. Yolarda çıkan toz ve duman için belediyeyi aradığımızda sulamanın doğalgaz şirketine ait olduğunu söylediler. Mahallenin her tarafı kazılmış, her yer toz duman içinde kalmış. Vatandaşların mağduriyeti giderilsin diye belediyeden çalışmalar bitene kadar günde iki veya üç defa sulama yapmalarını istiyoruz.” dedi.

“Tozdan geçilmiyor”

Kış mevsimi gelmeden çalışmaların bitirilmesi gerektiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Yılmaz Cihangir, “Burası pazar yoludur. Yol toz toprak olduğu için çok rahatsız ediyor. Doğalgaz çalışmalarından dolayı bir buçuk aydır sokaklarımız bu halde. Toz, toprak ve çukurlardan dolayı arabalar geçemiyor. Şu anda tozdan geçilmiyor. Önümüzde kış ayı var, bu yollar yapılmazsa bu sefer çamurdan geçemeyiz. Belediyenin bu yolları yapmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tozdan, dumandan pencerelerimizi açamıyoruz”

Tozdan dolayı evde oturamaz hale geldiklerini belirten Zübeyde Sarı, “İki aydan fazladır mahallemizde doğalgaz çalışması yapılıyor. Yollarımızdan tozdan, dumandan, çöpten geçilmiyor. Adeta doğalgazın mahallemize getirilmesine pişman olduk. Çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Camları kapatmamamıza rağmen evin içi tozdan geçilmiyor. Adeta nefes alamaz hale geldik. Yetkililerden bu yolların durumuna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalar eksik yapılıyor”

Belediyeyi aramalarına rağmen sokakların sulanmadığını ifade eden bir diğer mahalle sakini Asman Özkan ise şunları söyledi:

“Doğalgaz çalışmalarının ilk günlerinde yollarda toz, duman çıkmasın diye sulama yapıldı ama ondan sonraki günlerde aramamıza rağmen bir daha kimse sulamaya gelmedi. Çoğu yerde yapılan çalışmalar eksik yapılıyor. Vatandaş olarak bu durum karşısında mağdur oluyoruz. Bizim anladığımız bu mahalle arka planda tutuluyor, çünkü diğer modern mahallelere baktığımızda her tarafı kusursuz bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Mahallemizde alt ve üstyapı eksiklerinden dolayı çok geride olduğunu düşünüyorum. Önümüzde kış ayı var, 15-20 güne yağışlar başlar. En kısa zamanda mahallemizdeki çalışmaların bitirilmesini istiyoruz.”

“Bir an evvel bu çalışmaların bitmesini istiyoruz”

Tozdan, dumandan nefes alamaz hale geldiklerini belirten Halil Er, “Şu anda mahallenin her yerinde çukurlar dolu. Bizler tozdan dumandan nefes alamaz hale geldik. İnanın iyi ki bu maskeleri takıyoruz, yoksa toz ciğerlerimize inerdi. Yollarda çıkan bu toz duman için belediyeyi arıyoruz, bizi doğalgaz şirketlerine yönlendiriyorlar. Doğalgaz şirketi bizi tekrar belediyeye yönlendiriyor. Bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şu anda kış ayına girmek üzereyiz. Yollar yapılmazsa her yer çamur olacak. Bir an evvel bu çalışmaların bitmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler