Doğu Anadolu'nun ilk Millet Kıraathanesi açıldı

Van'ın Edremit ilçesinde 275 metrekare alan üzerine kurulan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathane aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçim gündeminde dile getirdiği kıraathanelerin ilki Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirildi.

İki kattan oluşan kıraathanede; etüt salonları, kapalı ve açık okuma alanları, kadın destek merkezi ve kafe gibi alanlardan oluşurken, 7'den 70'e her kesimden vatandaşın uğrak noktası haline gelmesi hedefleniyor. 4 bin eserin yer aldığı kıraathanede, yapılan ikramlar da ücretsiz olacak.

Açılıştan sonra kısa bir açıklamada bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, şunları söyledi:

"Bölgemizin ilk Millet Kıraathanesini açmış bulunmaktayız. Edremit'imize ve Van'ımıza hayırlı olsun. Burada 200'e yakın yayınevi, 4 bine yakın eser var. Bir tarafı ile kütüphane bir tarafı ile etüt merkezi, bir tarafı ile çay, çorba içebilecekleri bir ortam, çok amaçlı salonlarımız var, rehberlik hizmeti var. Bütün Edremit gençlerinin ve kadınlarının yararlanabilecekleri bir merkez oldu. Sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerimize devam ediyoruz. İnşallah daha güzel hizmetlerle de karşınıza çıkacağız. Van'ımıza ve Edremit'imize hayırlı olsun. Pandemiden dolayı geniş katılımlı bir açılış yapamadık. Ayrıca açılıştan itibaren bütün ikramlarımız ücretsiz olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler