Doğu Guta'da bombardıman sürüyor

Doğu Guta'da bombardıman sürüyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 30 günlük ateşkes kararına rağmen, Suriye rejiminin Doğu Guta'ya yönelik hava saldırıları dün de devam etti.

Suriye’de başkent Şam'a yakın bir bölgede bulunan Doğu Guta'ya yönelik son zamanlarda gerçekleştirilen saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binden fazla insan hayatını kaybederken yine binlerce insan yaralandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 30 günlük ateşkes kararına rağmen, Suriye rejiminin Doğu Guta'ya yönelik hava saldırıları dün de devam etti. Hava saldırılarının yanı sıra Doğu Guta çevresindeki çatışmalar da şiddetlendi. Ordunun karadan Doğu Guta'ya girmeye çalıştığı belirtildi.

Bölgede görev yapan çoğu gönüllü sağlık görevlileri, hastaneye götürülen bazı yaralıların klor gazı saldırısı belirtileri taşıdığını öne sürdü. En az 20 kişinin oksijen tedavisi gördüğü belirtildi. Suriye Amerikan Medikal Topluluğu, bölgedeki hastanelere kimyasal saldırı belirtileri taşıyan yaralıların getirildiğini aktardı.

BMGK, cumartesi günü kabul edilen tasarı ile, Suriye'de insani yardım ve tedavi görmek için yapılacak tahliyelere olanak tanımak amacıyla 30 günlük ateşkes talep etmişti. Ancak, bu kararda öngörülen ateşkes Suriye'de faaliyet gösteren IŞİD, Nusra, Tahrir eş-Şam gibi yapılanmaları kapsamıyor. Doğu Guta ve çevresi, Şam yakınlarında muhaliflerin elindeki son büyük bölge olma özelliği nedeniyle Suriye rejiminin saldırılarına uğruyor.

Aylardır bombardımana tabi tutulan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin kişi yaşıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres bölge için "yeryüzündeki cehennem" ifadesini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.