Doğu Guta’dan 100 bini aşkın kişi tahliye edildi

Doğu Guta’dan 100 bini aşkın kişi tahliye edildi

Suriye’de Baas rejiminin ablukası altındaki Doğu Guta’dan 105 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Suriye'de Baas rejimi güçlerinin Doğu Guta'ya 18 Şubat'ta operasyon başlatmasından bu yana yaklaşık 105 bin kişinin bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

Garantörlüğünü Rusya'nın üstlendiği anlaşma çerçevesinde Suriye rejiminin boyunduruğu altında yaşamak istemeyen muhalif ve sivillerden oluşan gruplar, İdlib ve Batı Halep'e gidiyor.

Bu arada Suriye rejimine bağlı birlikler başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da kontrolün tamamını ele geçirmek için saldırılarına devam ediyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgede kontrolün yüzde 90'ının Esad'a bağlı güçlere geçtiğini duyurdu.

2012 yılından beri muhaliflerin elinde bulunan 400 bin nüfuslu Doğu Guta'da, sadece Duma kasabasının muhaliflerin elinde kaldığı aktarıldı. İnsan Hakları Gözlemevinin açıklamasında, Suriye rejimine bağlı birliklerin hava saldırılarını da sürdürdüğü belirtildi.

Tıbbi yardım ulaştırılamıyor

Doğu Guta'daki sivillere tıbbi yardım ulaştırılmasında da sıkıntı yaşanıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü tarafından Berlin'de yapılan açıklamada, "Doğu Guta'daki şiddetli çatışmalar nedeniyle yardım imkanlarının sınırlarına dayanıldığı” belirtildi. Bölgede hastanelerin ve tıbbi yardım merkezlerinin boşaltıldığı kaydedilerek, halka tıbbi yardım ulaştırılamadığına dikkat çekildi. Bölgede sadece mart ayının başından bu yana bin 120 kişinin öldüğü, 5 bin 600'den fazla kişinin de yaralandığının tahmin edildiği aktarıldı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.